NA24.no

(Scanpix)

Tror på økt oljeetterspørsel

Sist oppdatert:
IEA hever estimatene for første gang på ti måneder.

Det internasjonale energibyrået IEA har hevet estimatene for den globale oljeetterspørselen for første gang på ti måneder.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er tegn til at den økonomiske nedgangen er i ferd med å avta.

- Signal om at bunnen er nådd
Byrået har hevet estimatet for global oljeetterspørsel for inneværende år med 120.000 fat til 83,3 millioner fat per dag, drevet av forbruket i USA og Kina. IEA venter en nedgang i forhold til 2008 på 2,9 prosent, viser månedsrapporten som ble lagt frem torsdag. Nedgangen er den største som er registrert siden 1981, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

- Disse revisjonen indikerer ikke nødvendigvis begynnelsen på en global økonomisk bedring, og kan muligens kun være et signal om at bunnen i resesjonen er nådd. Dette er en ganske moderat oppjustering. De underliggende etterspørselsnivåene er fortsatt svake, skriver IEA i rapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Høyeste på 7 måneder
Oljeprisene har steget 61 prosent i år. Torsdag nådde prisene det høyeste nivået på 7 måneder etter en rapport om at Kinas nettoimport steg til den høyeste på 14 måneder i mai og at onsdagens offisielle oljelagerrapport i USA viste et overraskende trekk i lagrene.

Kontraktene på nordsjøolje med levering i juli blir torsdag ettermiddag omsatt for 71,15 dollar per fat på råvarebørsen i London. Det er en oppgang på 0,49 prosent fra gårsdagens sluttkurs. I USA passerte den amerikanske referanseoljen WTI til 72 dollar fatet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere