NA24.no

Tror på ny gullrekord

Gullprisene kan nå nye rekorder innen de tre neste årene på grunn av høyere inflasjon. Det mener verdens største finansinstitusjon.

Citigroup spår at gullprisen har mer oppside i vente. Det melder Bloomberg News tirsdag.

- Vi har vært positive til gull for tre år, og forventer at det skal stige mye mer fremover. Vi vil ikke bli overrasket om å se en test av den gamle rekorden på 850 dollar per unse, sier Citigroups gullanalytiker John Hill til Bloomberg News.

De forventer at gull for umiddelbar levering vil koste i gjennomsnitt 632 dollar per unse i 2006, mot 445,4 dollar i fjor. For 2007 forventer Citigroup en gjennomsnittspris på 700 dollar per unse, og 750 dollar i gjennomsnitt i 2008.

Forrige måned steg gullprisen til 730,4 dollar per unse, det høyeste nivået på 26 år, etter at den amerikanske sentralbanksjefen signaliserte bekymring for høyere priser. Det melder Bloomberg News.

I januar 1980 steg gullprisen til 850 dollar per unse etter at den iranske revolusjonen i 1979 førte til blokade av oljeeksporten. Målt i dagens dollar tilsvarer denne en pris på 2.100 dollar per unse. I morgentimene tirsdag handles gull til 635,2 dollar per unse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere