NA24.no

Tror på ny suksess

I løpet av første kvartal neste år kan Questerre gjøre nye hopp på børsen.

HOLMENKOLLEN (NA24): Takket være storfunnet i Quebec i Canada hoppet Questerre-aksjen fra 2 til 30 kroner på to måneder. Nye funn i år og neste år kan føre til nye hopp.

NA24 – din næringslivsavis

Det var med Canadaselskapets sikring av 1 millioner mål i St. Lawrence Lowlands området i Quebec, Canada, at oljemyggen fikk stor oppmerksomhet. Feltet er antatt å være det største onshore i Canada. Etter nyheten om funnet fikk Questerre et voldsomt hopp på Oslo Børs. Siden toppen på 30 kroner i starten av juni omsettes de nå til 14 kroner onsdag ettermiddag.

Det er i fjerde kvartal i år og første kvartal neste år at nye gassfunn kan bli annonsert av Questerre.

- Ja, Forest Oil og Talisman-feltene har vi tro på at kan gi bedre, eller like gode resultater som Lowlands gjorde, sier finansdirektør i Questerre Energy, Jason D’Silva til NA24.

Questerre har hittil i 2008 solgt olje til en gjennomsnittlig pris på 80 dollar fatet, og har en gjennomsnittlig produksjon på 1.241 fat per dag. I løpet av 2010 skal feltet i Quebec være oppe å gå. Da venter meglerhuset Pareto at oljeselskapet kan hente ut 6.300 fat olje per dag fra Quebec.

Hittil i dag har Questerre-aksjen falt 5,08 prosent på Oslo Børs. oljeselskapet er også notert i Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere