NA24.no

Tror på olje-opptur

Foto: Per Ervland
Sist oppdatert:
Meglerhuset Orion Securities tror nedgangen på Oslo Børs kan være over.

Analytikerne i Orion venter at børsoppgangen fra forrige uke kan fortsette etter at oljeprisen er i ferd med å snu den negative trenden.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er optimistiske til den videre utviklingen i det vi venter en svakt stigende oljepris, samtidig som globale aksjemarkeder vil stige videre understøttet av multippel-ekspansjon, skriver Orion Securities i sin rapport.

Myklanding
- Verdensøkonomien har lenge kjørt på høyeste gir, men er nå i ferd med å gire ned. Enkelte frykter at vi havner i revers, men vårt kjernescenario er stadig at vi får den perfekte myklandingen med en vekst nær eller litt under trend, skriver Orion Securities i sin månedsrapport.

Tallknuserne i meglerhuset har ikke tro på at en nedsmelting i det amerikanske boligmarkedet dytter amerikansk økonomi og deretter verdensøkonomien utfor stupet.

- Skal vi dømme etter de økonomiske rapportene så langt, er det imidlertid forhastet å forskuttere slike sorger, begrunner meglerhuset og venter at veksten i både Kina og landene i Euro-sonen vil bli moderat.

Orion tror også på en sterkere avkjøling i Japan.

Duket for børsoppgang
Meglerhuset ser muligheten for at nedgangen på Oslo Børs kan være over for denne dagen. Aksjene på Oslo Børs har ikke klart å holde følge med kursrallyet i utlandet, siden oljeprisen har korrigert ned. Nå kan det derimot være duket for en ny børsopptur.

- Futuresmarkedet indikerer imidlertid at nedgangen er over i oljeprisen, og slår dette til, er det duket for børsoppgang. Dette tilkjennegis av to forhold. For det første er verdsettingen av norske aksjer lav, selv med en oljepris på 60. Dernest venter vi oppgang i globale aksjemarkeder, skriver Orion i sin månedsrapport.

Meglerhuset gjør ingen endringer blant aksjefavorittene.

Orion Securities modellportefølje
* Crew
* Norse Energy Corp.
* Synnøve Finden
* Ganger Rolf
* Simrad Optronics
* Storebrand
* Petrolia Drilling
* PA Resources
* CanArgo
* Polimoon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere