*Nettavisen* Økonomi.

Tror på penger fra Giske

Intet nytt er godt nytt, mener Institutt for Journalistikk.

Institutt for Journalistikk (IJ) i Fredrikstad tror på å beholde støtten sin siden de ikke har hørt fra kulturdepartementet.

I fjor mistet instituttet én million av støtten over statsbudsjettet. I år forventer IJ at det ikke blir noen kutt, for kulturminister Trond Giske har lovet dem å signalisere dersom det kommer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Søkt signaler
- Vi hadde et møte med Giske på nyåret hvor vi oppfattet at det var forståelse om at vi måtte ha en forutsigbarhet for å kunne ha en sunn drift. Dersom nye kutt blir vurdert, skulle vi få signaler på forhånd. Det har vi ikke fått, på tross at vi har gjort mange forsøk på å få signaler, og det må jeg tolke som at det ikke skjer noen endringer og at regjeringen holder støtten på samme nivå som sist, sier leder for Institutt for Journalistikk Trine Østlyngen til NA24 Propaganda.

I 2003 fikk IJ i underkant av ni millioner kroner i støtte fra staten. To år senere var støtten helt ute av statsbudsjettet. Da den rødgrønne regjeringen tiltrådte, ble det gjort klart at videre- og etterutdanning var et statlig ansvar. Dermed var IJ tilbake på budsjettet. Først med 8,3 millioner i 2006 og så 7,3 millioner i inneværende år.

- Det var dramatisk for oss å miste én million kroner i støtte, uten at det ble gitt signaler. Og med en omsetning på rundt 26 millioner kroner er en million mye, sier IJ-lederen.

Bedre kurstilbud
Nå håper Østlyngen på at støtten økes slik at tilbudet til etterutdanningen av journalister skal bli bedre.

- Og så kan vi jo håpe at vi får enda mer, slik at vi kan kjøre flere regionale kurs for å nå brukerne våre bedre, sier hun og legger til:

- Vi er selvsagt spente, for dette betyr mye for oss og nye kutt vil være dramatisk uheldig siden vi er i en situasjon hvor vi har hatt nedbemanning, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.