NA24.no

Tror på rekordrente

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Nordea tror rentebunnen blir enda lavere enn tidligere antatt.

Rentebunnen til Norges Bank kan bli så lav som 1,25 prosentpoeng. Det spår økonomene i Nordea Markets.

NA24 - din næringslivsavis

Styringsrenten ligger i dag på 3 prosent, men den siste tidens dårlige tall for arbeidsledigheten og et elendig konjunkturbarometer for industrien har gjort Nordea-økonomene skeptiske med tanke på fremtiden. I tillegg tror Nordea den sterke kroneutviklingen vil tvinge frem ytterligere rentekutt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi tror kronen har vært sterkere enn ventet for kort tid til å endre vurderingen av utsiktene allerede på dette møtet, skriver Nordea i morgenrapporten.

- Men vi er langt fra sikre og utelukker ikke muligheten for kraftigere kutt. Noe mindre enn 50 bp derimot virker helt usannsynlig.

Imidlertid er Nordea Markets helt sikre på at kronekursutviklingen vil sørge for så store problemer at Norges Bank blir tvunget til å kutte renten mer enn ventet. Og det kommer til å skje før sommeren.

- Kronen har styrket seg langt raskere enn også vi ventet, og vi tror den kan gå ytterligere sterkere. Det vil bety at eksportsektoren rammes mye hardere av den internasjonale nedturen og svak norsk krone vil ikke på samme måte bidra til å holde inflasjonen oppe. Derfor tror vi nå Norges Bank kutter til 1,25% som rentebunn, avslutter seniorøkonom Erik Bruce i morgenrapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere