NA24.no

Tror på store fartøyer

Havila Shipping mener det øvre enden av supplymarkedet er mest attraktivt, men ser felles utfordringer for rederiene.

Det kom frem under en presentasjon som adm. Direktør Njål Sævik i Havila Shipping holdt på Paretos olje- og offshorekonferanse i Oslo onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Våre bekymringer fremover er mannskap og leveranser av nødvendig utstyr og vedlikeholdstjenester, sa Sævik om det han mener er de største utfordringene i supplybransjen fremover.

Han pekte på at bare supplyrederiene tilhørende Havilas hjemmehavn Fosnavågen, har et behov for 1.000 nye sjøfolk til nybyggene de kommende årene. Havila merker også allerede utfordringer på rask levering av reservedeler og vedlikeholdstjenester i dagens stramme marked.

Markedet har imidlertid Sævik fortsatt god tro på, og da spesielt de øverste nisjene i supply- og støttefartøysmarkedene. Det gjelder både på kort og lengre sikt.

- Vi ser et sterkt ankerhåndteringsmarked de kommende månedene, og et sterkt marked for hing-end fartøyer internasjonalt fremover, sa Sævik.

For å under streke troen på den høye enden av supplymarkedet, bestilt Havila nylig et av tidenes største konstruksjonsfartøyer med en prislapp på 1,5 milliarder kroner på spekulasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere