NA24.no

Tror på Wall Street-oppgang

Sist oppdatert:
Futurene indikerer at de amerikanske aksjemarkedene kommer til å starte dagen med en oppgang.

Dow Jones indikeres opp 0,08 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-futuren stiger 0,27 prosent. Den mer brede S&P 500 ligger an til åpne opp 0,12 prosent.

Det er ingen viktige makrotall fra USA i dag. Alt fokuset er rettet mot et morgendagens rentemøte der det er ventet at renten heves til 4,75 prosent. I dag er renten på 4,5 prosent. Markedet ser det nå som sikkert at den amerikanske sentralbanken kommer til å sette opp renten i morgen.

Spenningen er knyttet til ordlyden i uttalelsene som faller i forbindelse med møtet og om den vil indikere videre renteoppgang. Enkelte i markedet venter at renten vil nå 5 prosent i løpet av sommeren. Men markedet har ikke helt bestemt seg. Dermed er det ordlyden som de fleste kommer til å legge vekt på.

Oljeprisen faller noe tilbake i forhold til fredagens sluttnotering i den amerikanske handelen. Dette kan hjelpe til å sende Wall Street videre opp denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere