NA24.no

Tror resesjonen slutter i år

Ni av ti økonomer regner med at resesjonen i USA vil bli avsluttet i 2009.

En undersøkelse gjennomført av National Association for Business Economics viser at økonomene nå tror at den verste resesjonen etter andre verdenskrig vil være over innen utgangen av innværende år.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Rundt 90 prosent av de spurte tror at det kraftige fallet i økonomien er over i løpet av 2009, og undersøkelsen viser økonomene venter at veksten i økonomien, når den kommer, vil blir langt mer dempet enn tidligere, skriver Associated Press.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke og Federal Reserve har også anslått at resesjonen vil ebbe ut i år.

Resesjonen i den amerikanske økonomien startet i desember 2007 og det er en egen komité i National Bureau of Economic Research som fastslår om den amerikanske økonomien er i en resesjon.

Omtrent 74 prosent av de spurte i undersøkelsen til National Association for Business Economics tror at resesjonen vil ebbe ut allerede i tredje kvartal, mens 19 prosent tror det skjer i fjerde kvartal. De resterende syv prosentene venter at veksten i økonomien vil gjenreises etter første kvartal til neste år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere