*Nettavisen* Økonomi.

Tror Røkke-raset er over

Analytikerne er skuffet over Kjell Inge Røkkes verft, men tror bunnen er nådd.

26.10.06 14:32

Aker Yards-aksjen faller 12,50 prosent til 476 kroner, etter at konsernsjef Karl Erik Kjelstad og selskapet har vært gjennom et svakt kvartal. Forventningene var høye på forhånd og prisen på å skuffe koster aksjonærene milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Skuffende tall, sier analytiker Terje Mauer i DnB NOR Markets til NA24 iMarkedet.

- Spesielt siden det kom et par ekstra kostnadseffekter, sier Mauer og trekker frem de 60 millioner kronene i forbindelse med bygging av tre containerskip. Mauer peker også på den lave kapasitetsutnyttelsen i Frankrike som en av svakhetene i rapporten.

Oppkjøpet av de franske verftene til Alstom har ikke gitt de resultatene som ventet.

- Det ikke er nok ordre der nede og en del ekstra kostnader i det korte bilde, sier Mauer til NA24 iMarkedet.

150 millioner i minus
Utfordringer i forbindelse med tre ro-ro containerskip og kapasitetskostnader i Frankrike ga et samlet negativt resultateffekt på rundt 150 millioner kroner i tredje kvartal.

- Selskapet leverer betydelig svakere tall enn hva som lå inne i konsensus. Vi lå på topplinjen der med 6,8 milliarder kroner i drifttsinntekter, og en EBITDA på 420 millioner kroner, sier analytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds til NA24.

- Avskrivningene de har hatt er noe overraskende, med lav utnyttelse på de franske verftene, sier Vabo.

Falt nok
En annen skuffelse er at Aker Yards sier at de ikke når EBITDA-målet i 2007 og det gjør at usikkerheten sprer seg. Mauer var riktignok mer konservativ i sine estimater.

- Markedet er mer usikkert enn det har vært en stund, sier Terje Mauer i DnB NOR Market. Mauer mener likevel at aksjen har falt såpass mye nå at det meste er nok tatt ut.

Også kollegaen Vabo ble overrasket over det kraftige kursfallet.

- Jeg ble noe overrasket over at den skulle falle så mye, men det er klart at konsensusforventingene har vært bullish i forkant. Det vil nok komme en nedjustering av forventingene fremover, sier Vabo til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.