NA24.no

Tror solbunnen er nådd

Solarfun Power tror solcellemarkedet nådde bunnen i første kvartal.

Det går frem av selskapets rapport og kommentarer for første kvartal 2009.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi tror at første kvartal vil vise seg å være bunnpunktet for bransjeetterspørselen og vårt selskap i denne syklusen, sier konsernsjef Petere Xie i det kinesiske silisium- og waferproduserende konsernet Solarfun i en kommentar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Press
Selskapet opplevde fallende salgsvolumer og prispress i likhet med resten av bransjen gjennom første kvartal, og rapporterer et fall i bruttomarginen på 74 prosent sammenlignet med samme periode i 2008.

- Vi er forsiktige optimister i forhold til en meningsfull rekyl, spesielt gjennom andre halvår i år og inn i 2010. Det sagt, timingen og størrelsen på denne rekylen er ganske uforutsigbar og som et resultat, vil vi avstå fra å gi spesifikke kvartalsmessige og års prognoser, sier Xie.

Selskapet forventer at prispresset vil fortsette i andre kvartal, men ser samtidig en økning i volumene. Bruttomarginen ventes å kunne bedre seg etter hvert.

Bedre enn fryktet
Solarfun som er notert i New York, men har all virksomhet i Kina, solgt i første kvartal for 100 millioner dollar, som var på nivå med hva analytikerne hadde ventet. Det er en nedgang på 39 prosent fra fjerde kvartal i fjor. Nedgangen skyldes både prispress og fall i salget av solcellemoduler.

Gjennomsnittlig enhetspris falt fra 3,37 dollar i fjerde kvartal til 2,78 dollar.

Dette ga et driftsresultat på minus 2,9 millioner dollar, tross et fall i råvarekostnadene på 25 prosent sammenlignet med fjerde kvartal. Selskapet har reforhandlet flere av sine leverandørkontrakter.

Nettoresultatet lød på 1 million dollar, eller minus 2 cent per aksje, mot pluss 32 cent for et år siden. Det var ifølge Thomson Reuters ventet minus 17 cent per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere