NA24.no

Tror StatoilHydro taper penger

Sist oppdatert:
- Følg med på kostnadsnivået og nedskrivningene, er tipset til analytiker.

StatoilHydro kan komme til å levere et underskudd for fjerde kvartal, viser analytikerforventningene før morgendagens presentasjon.

NA24 - din næringslivsavis

Gjennomsnittlig spår analytikerne at resultatet etter skatt ender på 43 millioner kroner, viser tall SME Direkt har hentet inn for TDN Finans. Estimatene varierer fra et underskudd på knappe 3 milliarder til et overskudd på litt over 5 milliarder.

Kraftig ned på valuta
En av skeptikerne mener det spesielt er valutaeffektene som kommer til å gjøre innhogg i resultatet, men advarer også mot nedskrivninger.

- Valutatapene i fjerde kvartal og for hele året blir store, men det er ingen overraskelse. Dessuten bør man følge med på hvordan produksjonen i fjerde kvartal utviklet seg og kostnadsnivået per fat produsert, sier Teodor Sveen Nilsen, analytiker i Argo Securities til NA24.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- I tillegg er det verdt å følge med på om selskapet blir nødt til å skrive ned immaterielle verdier eller varelageret. Dette er en usikkerhetsfaktor det er vanskelig å si noe bastant om, men det er en risiko for at det kommer nedskrivninger.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Lavere utbytte
Ifølge estimatene TDN Finans har publisert vil driftsinntektene lande på like under 143 milliarder kroner, mens driftsresultatet blir 38,7 milliarder. Resultatet før skatt vil ligge på 17,8 milliarder. Fortjenesten per aksje spås å ligge på 0,01 kroner. Argo-analytikeren tror resultatet per aksje ender på -0,35 kroner.

For hele året venter Nilsen et overskudd på 40,1 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 169,5 milliarder. Valutaeffekter vil være med på å dra resultatet nedover. Årsresultatet ventes å bli svekket med 33 milliarder kroner på grunn av valuta. I løpet av de siste seks månedene i året har StatoilHydro et valutatap på 37 milliarder, ifølge tallene fra Nilsen.

Dermed ligger Nilsen litt under gjennomsnittet. Gjennomsnittsforventningen ligger på et overskudd før skatt på 172,6 milliarder kroner og en fortjeneste per aksje på 12,95 kroner. Utbyttet forventes å bli kuttet fra 8,50 kroner for 2007 til 7,01 kroner for 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere