NA24.no

(Scanpix)

Tror vi blir rike pensjonister

Annenhver nordmann tror egen økonomi blir bedre eller like god som i dag når de blir pensjonister, viser en ny undersøkelse.

En undersøkelsen gjennomført av Fokus Bank og Sentio, viser at folk flest ikke er bekymret for pensjonisttilværelsen. Det skriver oppdragsnyhetsbyrået Newswire.

Bare 25 prosent svarer at de er svært eller litt bekymret for egen pensjonsøkonomi, ifølge undersøkelsen Sentio har gjort for Fokus Bank. Mindre enn 40 prosent av de spurte i undersøkelsen fra Fokus Bank oppgir at de vil øke egen sparing for å sikre en god pensjon. 46 prosent oppgir at de kan være villige til å arbeide noen år ekstra for å oppnå det samme.

Bare 14 prosent vil vurdere å selge dagens bolig for å finansiere pensjonen sin. Enda færre vil vurdere å flytte utenlands for å få pengene til å strekke lenger.

– Samtidig innrømmer halvparten at de ikke har god oversikt over hva den årlige pensjonen vil bli. Det forteller at mange kunne hatt et mer bevisst forhold til sin fremtidige pensjonsøkonomi, sier forbrukerøkonom Rolf Jarle Brøske i Fokus Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere