*Nettavisen* Økonomi.

Trosser mistillit i Ukraina

Ukrainas president Viktor Jusjtsjenko sier regjeringen i landet fortsetter som før tross mistillit fra parlamentet på grunn av en gassavtale med Russland.

(NA24): Tidligere i dag ble det klart at parlamentet i Ukraina har vedtatt at det ikke har tillit til regjeringen. Men landets president, Viktor Jusjtsjenko nekter å akseptere dette.

Han vil appellere til landets konstitusjonsdomstol, melder nyhetsbyrået Bloomberg News, som viser til et TV-intervju presidenten har gitt tirsdag.

Presidenten kaller vedtaket i parlamentet ukonstitusjonelt, og sier regjeringen vil fortsette sitt arbeid som normalt inntil parlamentsvalget i Ukraina.

- Jeg vil understreke at statsrådene ikke vil være fungerende statsråder, de vil være ordentlige statsråder, sier Jusjtsjenko.

Stridens kjerne er en avtale Ukraina inngikk med Russland i forrige uke, etter at Russland stengte gassleveransene til landet ved nyttår på grunn av uenighet om pris. Avtalen innebærer en kraftig prisøkning på den russiske gassen til Ukraina.

Mistillitsforslaget ble vedtatt med 250 av 450 stemmer.

Den nåværende statsministeren, Jurij Jekhanurov, har bare sittet i fire måneder, etter at president Jusjtsjenko sparket daværende statsminister Julia Timosjenko.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.