NA24.no

Trosser oljefall

De viktigste Asia-indeksene stiger videre, tross lavere oljepris.

Aksjemarkedene i Asia har opplevd en god start på uken. Mandagens flying start blir i dag fulgt opp av en bred oppgang.

NA24 - din næringslivsavis

Japanske eksportører har klatret på børsene etter at yen har svekket seg mot dollar. Av det som trekkes ned kan nevnes gruvegiganten BHP Hilton og Inpex Holdings ltd. som følge det største fallet i olje og kopperpriser på syv uker.

Japan i bresjen
Honda Motor Co, som har halvparten av salget i Nord-Amerika steg til det høyeste på to måneder. I Japan stiger Nikkei 225 mest i hele regionen etter at børsen var stengt mandag og gikk glipp av rallyet som de andre Asia-børsene opplevde på grunn av bedring i amerikanske jobbtall. Nikkei er opp 0,6 prosent.

- Bekymringene om en nedgang i amerikansk økonomi letter. De sterke jobbtallene har også trigget dollarkjøp. Det er positivt for Japanske eksportører, sier Fujio Ando i Chiba-Gin Asset Management i Tokyo.

Nintendo stiger etter at New York Post sier at den amerikanske etterspørselen etter Wii-spillet vil overgår produksjonen. Siden introduksjonene av spillkonsollen den 19. november i fjor har selskapet solgt 11 millioner enheter, av disse er 5 millioner solgt til USA.

Den brede Asia-indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index stiger 0,2 prosent til 166,06 poeng. Det var også oppgang I Australia, Singapore, Indonesia og Thailand.

Blandet drops i USA
USA-børsene startet uken svakt mandag, men hentet seg noenlunde inn mot slutten av dagen. Til slutt endte Dow Jones og S&P 500 litt ned, mens Nasdaq steg litt.

Oljeprisen falt markant mandag. Et fat nordsjøolje for levering i november koster mandag ettermiddag 76,48 dollar, en nedgang på 3 prosent. Dette gjorde at oljeserviceaksjer bidrog til å trekke ned aksjeindeksene.

Mandagens nøkkeltall: Dow Jones -0,16% til 14.043,73, Nasdaq +0,25% til 2.787,37, S&P 500 -0,32% til 1.552,58.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere