NA24.no

Trosset børsuro

Norsk Journalistlag fylte opp fondene da børsene raste.

Norsk Journalistlag (NJ) kom seg unna børsuroen sist høst. Der en lang rekke fond og andre virksomheter tapte penger kom NJ ut med pluss på verdipapirkontoen i fjor.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Både i NJs konfliktfond og vederlagsfond økte verdiene i fjor. Forvaltningen av verdipapirporteføljen er overlatt til Carnegie og Storebrand som gjorde at NJ kunne fylle på fondene i fjor. Konfliktfondets verdipapirer økte med to millioner kroner i verdi i fjor, mens vederlagsfondets verdipapirer økte med 400.000.

NJ leverte et overskudd på 4,5 millioner kroner. Driftsinntektene økte med fire millioner kroner sammenlignet med året før og endte på 54,6 millioner kroner. Styret skriver i sin årsberetning at økningen i kontingentinntektene skyldes flere medlemmer og en økning i kontingenten.

NJs medlemsblad Journalisten hadde ikke de samme gode resultatene som resten av organisasjonen. Bladet hadde et årsunderskudd på 959.000 kroner i fjor.

NJ-leder Elin Floberghagen hadde en årslønn på 759.000 kroner i 2008. Det er 136.000 kroner mindre enn det foregående leder Ann-Magrit Austenå kvitterte ut året før.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere