NA24.no

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Tørr Oseberg-brønn

StatoilHydro boret tørt vest av Oseberg-feltet.

Operatøren StatoilHydro fant ikke olje eller gass i en ny letebrønn vest av Oseberg-feltet boret på vegne av partnerskapet i utvinningstillatelse 079. Brønnen er boret om lag 6 kilometer vest for Osebergfeltet i Nordsjøen.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter tilhørende Statfjordformasjonen, men brønnen er ifølge Oljedirektoratet, tørr. Det ble påtruffet reservoarbergarter med betydelige mektigheter og middels til god reservoarkvalitet i nedre jura.

Dette er den åttende letebrønnen i utvinningstillatelse 079, som ble tildelt i 6. konsesjonsrunde i 1982. Havdypet er 107 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Det er riggen Transocean Leader som boret brønnen. Riggen skal videre til utvinningstillatelse 134 B / 134 C i Norskehavet for å bore brønn 6506/11-B-3H, der StatoilHydro ASA er operatør, opplyser OD.

StatoilHydro har en eierandel på 49,3 prosent i lisens 079, mens Petoro har 33,6 prosent. De øvrige interessentene i tillatelsen er Total med 10 prosent, ExxonMobil 4,7 prosent og ConocoPhillips 2,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere