NA24.no

Tørste må betale selv

Gjestene gikk bananas sist den svenske regjeringen hadde fest. Nå må de betale selv.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Denne uken byr den svenske statsministeren opp til fest. Det er i anledning at det svenske Regjeringkanseliet feirer 10 år som myndighet at Fredrik Reinfeldt holder fest for sine ansatte, melder di.se.

Åpnet barskapet
Hele 3300 har takket ja til innbydelsen, og det skal serveres kyllingrullé, couscous-salat og pai til en pris av 1,3 millioner kroner. Denne gangen sponser bare statsministeren to glass øl eller vin på gjestene.

Forrige gang Regjeringskanseliet bød på fest, i 2003, åpnet daværende «stasminister» Göran Persson dørene til barskapet på vidt gap.

Festdeltagerne supte i seg 1500 velkomstdrinker, 4400 glass vin og 5000 øl på statens regning. Persson, som siden har vært i hardt vær for sin tid på statsministerkontoret, skal ikke ha vært spesielt glad for barregningen.

- Jeg vet ikke om det passer seg, kommenterte han etter festen, ifølge nettstedet.

I 2005 fant ikke Persson det passende å by på fest, da den slags alkoholkonsum og festligheter ikke var høvelig samtidig som verdens øyne var rettet mot tsunami-katastrofen i Asia.

Må betale kostpris
Men Reinfeldt er ikke dårligere enn at han lar gjestene kjøpe vin til innkjøpspris. For 20 kroner glasset kan man nye av utsøkte viner i personalmatsalen. Regjeringskanseliet opplyser i en pressemelding at det selvsagt finnes alkoholfrie alternativer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere