NA24.no

Tørt for Det norske

Foto: Fred Olsen Energy
Brønn viste seg å være tørr.

Det norske oljeselskap har boret en tørr brønn på Strutenprospektet i PL 383 i Norskehavet.

I forbindelse med boringen fant de ingen spor av hydrokarboner, men brønnen fant reservoarbergarter med betydelig mektighet og tilfredsstillende reservoarkvalitet i Tiljeformasjonen fra tidligjura,

At brønnen var tørr overrasker ikke, men boringen viser at manglende tilstrømning er den mest sannsynlige årsak til resultatet.

- Dette var en god struktur som ligger tett ved et område som er rikt på olje og gass. Derfor er det selvsagt skuffende at brønnen var tørr, selv om vi visste at det var det mest sannsynlige utfallet. Vi er fornøyd med at vi fant reservoarbergarter i tråd med vår tolkning. Vi vil nå evaluere resultatene og beslutte om vi skal levere tilbake lisensen eller gjøre flere boringer, sier letesjef Tom Bugge i Det norske.

De kommer også med en presisering rundt bruk av elektromagnetiske data. Dataen viste at det kunne være hydrokarboner i brønnen.

- Dette viser etter selskapets syn at EM data kun er et hjelpemiddel i jakten på olje og gass, og ikke noen garanti for å gjøre funn, skriver selskapet.

Det var riggen «Bredford Dolphin» som boret brønnen. Det norske oljeselskap er operatør og har 55 prosent av utvinningstillatelse 383. Concedo AS har 15 prosent og VNG Norge AS har 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere