NA24.no

Tørt ved Huldra-feltet

Sist oppdatert:
StatoilHydro og partnerskapet på lisens 051 har boret en tørr brønn.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

StatoilHydro ASA, operatør av utvinningstillatelse 051, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 30/2-4 S. Brønnen, som var tørr, ligger ved Huldrafeltet i Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter i Statfjordformasjonen i nedre jura. Sekundært letemål var å påvise petroleum i Lundeformasjonen i øvre trias.

I primært letemål ble det påtruffet bergarter med tilfredsstillende reservoarkvalitet i reservoarbergarter i nedre jura. Sekundært mål ble aldri påtruffet da brønnen ble avsluttet av boretekniske årsaker og før denne formasjonen var nådd, opplyser Oljedirektoratet.

Dette var den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 051. Tillatelsen ble tildelt i fjerde konsesjonsrunde, i 1979. Brønnen blir permanent plugget og forlatt.

StatoilHydro har en eierandel på 19,6 prosent i lisensen, men de øvrige eierne er ConocoPhillips 24,5 prosent), Total (24,5 %) og Petoro med 31,4 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere