NA24.no

Truer Bush med riksrett

Sist oppdatert:
Arlen Specter, republikansk leder av senatets justiskomite truer president George W. Bush med riksrett for å ha spionert på amrikanske innbyggere.

Det var på TV-kanalen ABCs «This Week»-program at Specter sa at Bush på ingen måte er fritatt for å bli stilt for riksrett over skandalen med avlytting av personer i USA uten å ha en rettslig ordre.

Kan straffeforfølges
På spørsmål om hva nasjonalforsamlingen ville gjøre hvis man fant at Bush hadde brutt loven med å gi ordre om avlyttinger uten rettens godkjennelse svarte Specter at man kunne straffeforfølge presidenten.

- Riksrett er en måte å ta tak i problemet. Etter riksrett så kan man ha en strafferettslig forfølgelse, men i vårt samfunn er det først og fremst snakk om en politisk pris som må betales, sa Specter under programmet, og understreket at spørsmålet på nåværende tidspunkt er rent hypotetisk.

Vil fortsette avlyttingen
Skandalen ble et faktum før jul da Bush innrømmet at han ved rekke anledninger har gitt NSA tillatelse til å avlytte internasjonale telefonsamtaler og e-post-trafikk uten å få godkjennelse fra en rettslig instans. Bush sa etter avsløringen at han kom til å fortsette denne praksisen.

Lovverket i USA forbyr avlyttingen av mennesker innenfor landets grenser uten en rettslig ordre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere