Truer Idar Vollvik med konkurs

TÅLMODIGHETEN ER SLUTT: Nå vil Sten Ture Jensen (til venstre) slå Idar Vollvik personlig konkurs.

TÅLMODIGHETEN ER SLUTT: Nå vil Sten Ture Jensen (til venstre) slå Idar Vollvik personlig konkurs. Foto: Privat/Paul Weaver (Nettavisen)

- Alle sitter på gjerdet, og noen må ta ansvar, sier Sten Ture Jensen.

20.02.14 10:55

Idar Vollvik er en hardt presset mann om dagen. Problemene hoper seg opp for mobilgründeren.

Bare noen måneder etter at huset hans ble besluttet tvangssolgt, risikerer nå Vollvik en konkursbegjæring fra en utålmodig kreditor.


- Noen må ta ansvar og få hans gjeldssituasjon administrert av en bobestyrer. Jeg har besluttet at vi innen denne uken vil be advokat begjære Vollvik konkurs hvis oppgjøret for avtalt kjøp av aksjer i Ludo ikke blir gjort opp, sier investor Sten Ture Jensen, til Nettavisen.

Stikker hodet i sanden

Jensen ble på 80-tallet rikskjendis som utgiver av mannfolkblader, men nå er det imidlertid eiendom som gjelder.

- Mitt forhold er at han skylder min partner Christian Krognes og meg over én million kroner, fortsetter han.

Sten Ture Jensen forteller at han hadde en avtale om at Vollvik i oktober skulle betale pengene.

- På en arrogant måte svarte han at «om intet er meddelt» ville pengene bli betalt. Det ble de ikke. Vollvik er strutsen som stikker hodet i sanden. Han må «face» problemet, sier han.

Mange lider

Jensen forteller at han kjøpte aksjer i det som skulle bli Vollviks neste mobileventyr - i Thailand. Han synes det er «vondt» å gå til det drastiske skrittet å begjære Vollvik personlig konkurs.

- Det er jeg som er den store stygge ulven i dette tilfellet, men man kan ikke la folk drive videre for kreditors regning. Det er bedre at alle hans verdier kommer opp på bordet og man får ryddet opp, sier Jensen og fortsetter:

- Det er mange som lider her. Jeg er sikker på at vårt tilgodehavende er lite sammenlignet med de andre kreditorene.


Investoren gir Vollvik altså frist ut uken.

- Det er dumt at han ikke kommer til en løsning. Tvangssalget av huset har tatt lang tid, og kostnadene til advokaten løper, så nå må vi finne en løsning. Vollvik har gnisten og jobber mye. Jeg er sikker på at han kommer tilbake, sier Jensen.

Nettavisen snakket med Sten Ture Jensen på tirsdag og har gjort gjentatte forsøk på å få kommentar fra Idar Vollvik. Etter hva Nettavisen erfarer er det nå kontakt mellom partene.

Les Det store intervjuet med Idar Vollvik: - Det var galskap

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.