NA24.no

Foto: Johannessen, Sara (Scanpix)

Truer Johnsen med gigantkrav

Sist oppdatert:
Finansministeren risikerer å punge ut 440 millioner kroner til rederi.

Rederiet BW Gas varsler et erstatningskrav mot staten 67 millioner dollar, rundt 440 millioner kroner, melder ABC Nyheter.

Etter det avisen erfarer skal dette være den første saken som tar for seg hvorvidt staten har erstatningskrav for tap som følge av lover som strider med Grunnloven.

I februar vedtok Høyesterett at rederiordningen Stortinget vedtok i 2007 var i strid med Grunnloven. Dommen førte til at staten måtte tilbakebetale 21 milliarder skattekroner som ble pålagt rederet.

Storrederiet BW Gas mener imidlertid at dette ikke er nok.

- Som følge av den ulovlige loven, måtte rederiene føre en skattegjeld i regnskapene. Siden BW Gas hadde finansieringsavtaler som ikke var sikret ved pant i skipene, men ved krav til størrelsen på egenkapitalen, førte skatteinnkrevingen til brudd med låneavtalene, forklarer BW Gas sin advokat, Ingvald Falch ved advokatkontoret Schjødt overfor ABC Nyheter.

- Dermed forfalt gjeld på mange milliarder til betaling. Selskapet måtte refinansiere disse lånene, og da skjedde det til høyere rente, fortsetter Falch.

Finansdepartementet ønsker ikke å kommentere saken.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere