*Nettavisen* Økonomi.

Truer med å flytte ut

Konsernsjef i Orkla, Åge Korsvold. Foto: Erichsen, Jarl Fr. (Scanpix)

- Politikken blir ikke utformet basert på trusler, svarer Sylvi Listhaug.

06.11.13 09:16

Orkla-sjef, Åge Korsvold, slår et slag for den norske bonden i en kronikk i Dagens Næringsliv, onsdag.

I innlegget står det at Orkla i utgangspunktet ønsker å bruke norske råvarer i næringsmiddelproduksjonen sin, men at dette krevet betydelig jordbruk her i ladet for å få det til.

«Dersom rammebetingelsene for produksjon i Norge forverres, vil Orkla som en stor og ressurssterke aktør tilpasse seg på den mest rasjonelle måten. Dette kan vi gjøre enten i form av import av råvarer eller flytting av produksjon til utlandet», skriver Korsvold.

- Ikke det som kommer til å styre politikken jeg skal føre
Han påpeker at matindustrien er Norges nest største industri, som sysselsetter omkring 50.000. I tillegg er det om lag 46.000 sysselsatte i norsk jordbruk opplyser Orkla-sjefen.

«En utflagging av produksjon fra Norge er noe vi ikke ønsker, men dette kan bli en realitet ved en feilslått politikk. Det er bøndene og deres tilknyttede selskaper som vil står igjen som taperne. Likeledes vil mang industriarbeidsplasser i Norge forsvinne», advarer Korsvold videre.

Landbruksminister, Sylvi Listhaug, lar seg imidlertid ikke skremme.

- Politikken blir ikke utformet basert på trusler, om en kan kalle det det. Det er ikke det som kommer til å styre den politikken jeg skal føre, sier hun til Dagens Næringsliv.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.