*Nettavisen* Økonomi.

Truer med å legge ned Ica

KAN MØTE STENGTE DØRER: Sier Kokurransetilsynet nei til å la Coop overta Ica, kan det bety over og ut for sistnevnte. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

– Ica Gruppen kommer til å forlate Norge, fastslår Icas svenske toppsjef.

19.01.15 23:33

Coop vil overta alle de norske Ica-butikkene. Saken er nå under behandling hos Konkurransetilsynet.

Konkurs trekkes frem som et reelt alternativ for Icas norske virksomhet dersom oppkjøpet ikke blir godkjent, skriver DN.

– Ica Gruppen kommer til å forlate Norge. Å selge til Coop er det beste alternativet for de norske kundene og de ansatte i Norge. Ica Norge er ikke levedyktig på egen hånd. Ica Gruppen har i mange år måttet gjøre store kapitaltilskudd for å holde virksomheten flytende, sier Icas svenske konsernsjef, Per Strömberg.

Tidligere er en kraftig nedskalering av norske Ica og en rendyrking av Rimi-konseptet blitt trukket frem som et alternativ hvis ikke Coop-kjøpet ble godkjent, men dette tilbakeviser Ica-toppen, overfor DN.

Oppkjøpet av Ica meldte Coop i begynnelsen av oktober. Konkurransetilsynet kan bruke inntil 130 virkedager for å vurdere oppkjøpet, men må i utgangspunktet legge frem begrunnet forslag til inngrepsvedtak innen 70 virkedager.

Denne fristen kan forlenges dersom partene legger frem forslag til avhjelpende tiltak. Fristen begynner å løpe når tilsynet har mottatt melding fra kjøper.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.