NA24.no

Truer med å legge ned Ica

KAN MØTE STENGTE DØRER: Sier Kokurransetilsynet nei til å la Coop overta Ica, kan det bety over og ut for sistnevnte.
KAN MØTE STENGTE DØRER: Sier Kokurransetilsynet nei til å la Coop overta Ica, kan det bety over og ut for sistnevnte. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– Ica Gruppen kommer til å forlate Norge, fastslår Icas svenske toppsjef.

Coop vil overta alle de norske Ica-butikkene. Saken er nå under behandling hos Konkurransetilsynet.

Konkurs trekkes frem som et reelt alternativ for Icas norske virksomhet dersom oppkjøpet ikke blir godkjent, skriver DN.

– Ica Gruppen kommer til å forlate Norge. Å selge til Coop er det beste alternativet for de norske kundene og de ansatte i Norge. Ica Norge er ikke levedyktig på egen hånd. Ica Gruppen har i mange år måttet gjøre store kapitaltilskudd for å holde virksomheten flytende, sier Icas svenske konsernsjef, Per Strömberg.

Tidligere er en kraftig nedskalering av norske Ica og en rendyrking av Rimi-konseptet blitt trukket frem som et alternativ hvis ikke Coop-kjøpet ble godkjent, men dette tilbakeviser Ica-toppen, overfor DN.

Oppkjøpet av Ica meldte Coop i begynnelsen av oktober. Konkurransetilsynet kan bruke inntil 130 virkedager for å vurdere oppkjøpet, men må i utgangspunktet legge frem begrunnet forslag til inngrepsvedtak innen 70 virkedager.

Denne fristen kan forlenges dersom partene legger frem forslag til avhjelpende tiltak. Fristen begynner å løpe når tilsynet har mottatt melding fra kjøper.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere