NA24.no

Truer med norgesboikott

Sist oppdatert:
Muhammed-karikaturer i den kristne avisen Magazinet har satt mange muslimske sinn i kok. Nå trues Norge med internasjonal boikott på grunn av tegningene.

- Den internasjonale unionen av muslimske geistlige ber lederne i Danmark og Norge om å vise en fast holdning overfor de gjentatte angrepene mot den muslimske nasjon og profeten, heter det i en uttalelse offentliggjort fra Egypts hovedstad Kairo lørdag.

Ifølge NRK melder gruppen at de, dersom ikke norske og danske myndigheter tar grep overfor avisene som publiserte tegninger av Muhammed, vil oppfordre til boikott.

- Da vil unionen se seg tvunget til å oppfordre millioner av muslimer over hele verden til å boikotte danske og norske varer, heter det videre fra gruppen, som ledes av den radikale egyptiske geistlige Yusef al-Qardawi.

Norske myndigheter har allerede varslet at detikke er aktuelt å blande seg inn i Magazinets redaksjonelle avgjørelser.

Utenriksdepartementet ønsker ikke å si noe om norske myndigheter vil endre sitt syn, etter trusselen om boikott.

- Vi registrerer uttalelsene og tar dem til ettertetning, men ønsker ikke foreløpig ikke å kommentere dette videre, sier pressevakt og rådgiver i UD Odd Magne Ruud til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere