*Nettavisen* Økonomi.

Truer USA i nytt opptak

TV-kanalen Al-Jazeera kringkastet torsdag et nytt lydopptak med det som skal være Osama bin Laden.

19.01.06 19:34

I opptaket advarer den ettersøkte al-Qaida-lederen mot flere angrep i USA i nær fremtid, men sier også at han åpner for våpenhvile for å bygge opp Irak og Afghanistan. Premissene for en våpenhvile er imidlertid svært uklare, og amerikanske observatører fester, ifølge TV 2 Nyhetene liten lit til forslaget.

- Planene er klare
Mer bekymring skaper trusselen om et nært forestående 11. september.

«Det skal komme en dag som 11. september, og gud skal hjelpe oss, og dere skal ikke glemme den dagen», lover det som etter alt å dømme er Osama bin Laden, og opplyser samtidig at terrorplanene allerede er klare for utførelse.

Han forsetter:

”Dere har okkupert vårt land og angrepet oss, og stjålet våre penger, ødelagt våre hus, gjort flere folk hjemløse, alt fordi dere vil ha sikkerhet og gode liv – og vi får det ikke.

Jeg lover at det kommer nye angrep mot USA, men vi kan ha en lang våpenhvile, for å bygge opp Irak og Afghanistan, som ble ødelagt av krigen.»

Bin Laden regnes som verdens mest ettersøkte mann og har lenge tronet øverst på USAs «Most wanted»-liste. Han antas blant annet å ha vært en av hovedpersonene bak terrorangrepet mot USA i 2001.

Hører ikke på det øret
- Vi forhandler ikke med terrorister. Vi setter dem ut av virksomhet, sier Det hvite hus-talsmann Scott McClellan i en kommentar til Osama bin Ladens noe underlige våpenhvile-utspill.

Svaret på den tiltalen fantes allerede i terrorlederens tale:

«Jeg sverger at jeg skal dø som en fri mann.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag