*Nettavisen* Økonomi.

Truet med å forgifte matvarer

Foto: (Scanpix)

Mann dømt til fengsel for å ha truet med å sprenge engelske supermarkeder og forgifte matprodukter.

29.01.08 01:11

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den tidligere skatteinspektøren Philip McHugh (52) har blitt dømt til seks år i fengsel etter at han forsøkte å presse til seg flere millioner kroner fra den britiske supermarkedkjempen Tesco i fjor, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

McHugh sendte ikke mindre enn 76 brev der han truet med å både bombe supermarkeder samt forgifte produkter med mindre Tesco aksepterte hans krav på en million pund, nesten 11 millioner kroner.

- Forgifter yoghurt
Truslene hans førte til at 14 butikker forskjellige steder i England måtte stenge i juli i fjor av sikkerhetshensyn.

Les mer her: Trusler mot supermarkeder

McHugh sendte i mai i fjor ut en rekke brev til et av Tescos kontorer der han truet med å forgifte mat med mindre han ble betalt 100.000 pund. Da han ikke mottok noen penger tok McHugh, som var avhengig av nettbasert gambling og hadde opparbeidet seg en betydelig gjeld, og sendte ut flere brev til et annet av Tescos kontorer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han truet blant annet med å putte kaustisk soda i yoghurt solgt av kjeden dersom han ikke fikk 200.000 pund inn på sin bankkonto.

Tapte flere millioner
Da han heller ikke fikk noen penger etter disse truslene sendte han ut falske bombetrusler til 76 supermarkeder også de eid av Tesco. Han skrev at bombene ville gå av den 14. juli.

Det var denne datoen at flere av supermarkedene valgte å stenge dørene. Tesco har vurdert inntektstapet som en følge av de stengte butikkene til å være på 1,4 millioner pund.

McHugh erkjente seg i fjor skyldig i flere tilfeller av utpressing og å ha stått bak bombetrusler.

Annonsebilag