NA24.no

Truet «sjefen» med NRK-kjendis

Sist oppdatert:
Da sorenskriver Stein Husby ikke fikk granske Redningsselskapet, truet han med å trekke inn en profilert NRK-journalist i saken.

Dokumenter Aftenposten sitter med viser at striden mellom Redningsselskapet og utvalget som gransket det i vår har pågått siden før granskingen startet, og at den høyst sannsynlig vil ende i rettsaparatet, skriver avisen lørdag.

Ble frarådet granskningsrolle
Domstoladministrasjonen (DA) sa i utgangspunktet nei til å la Stein Husby - som sorenskriver - lede granskningen av Redningsselskapet, da han i desember i fjor ble anmodet om denne rollen av Landsrådet i selskapet.

Til tross for at DA slo fast at avslaget ikke lot seg påklage, gjorde Husby dette.

I brevet til DA viste han blant annet til et sterkt personlig engasjement for å få gjennomført granskningen, og understreket at NRK-reporter Lars Sigurd Sunnanå kunne komme til å ønske intervju dersom administrasjonen opprettholdt sin «misforståtte negative holdning».

Husby påpekte også at granskningen ikke ville gå utover hans arbeid som sorenskriver, blant annet fordi konsulentfirmaet PricewaterhouseCoopers, som skulle assistere granskningsutvalget, ville ta seg granskningens «negerarbeid».

- Ikke ment som trussel
Til BT sier Husby lørdag at han nevnte Sunnanå i klagebrevet fordi han «synes det var relevant». Han avviser at formuleringen er ment som en trussel, og sier han aldri har snakket med Sunnanå i brevet.

Rapporten, hovedsakelig om økonomiske forhold i Redningsselskapet i tiårsperioden 1995-2005, forelå i mai i år. Husby sier til Aftenposten at tvisten om betalingen for granskningen vil bli brakt inn for Asker og Bærum tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere