NA24.no

Truls Svendsen håver inn millioner

SUKSESS: Truls Svendsens karriere fikk enda en opptur etter å ha gått over Grønland med eventyreren Cecilie Skog. Men også på økonomisiden går det så det griner for den folkekjære Tromsø-komikeren. Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)
SUKSESS: Truls Svendsens karriere fikk enda en opptur etter å ha gått over Grønland med eventyreren Cecilie Skog. Men også på økonomisiden går det så det griner for den folkekjære Tromsø-komikeren. Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
2014 ble et godt år økonomisk for komikeren.

(Nord24): Truls Svendsens karriere fikk ytterligere en oppsving etter suksess-serien «Tjukken & Lillemor» på TV 2 i vinter og i mai vant han publikumsprisen under Gullruten 2015.

Men også på økonomisiden går det så det griner for tromsøværingen.

Nylig ble årsregnskapet for Svendsens selskap, Truls Svendsen Holding AS, registrert i Brønnøysundregistrene.

Regnskapet viser at den folkekjære komikeren fra nord opplevde et svært godt år i 2014. Truls Svendsen Holding omsatte i fjor for 3,6 millioner kroner - over en million mer enn året før.

Nær tosifret million-beløp

Kun en knapp halv million er tatt ut i lønn til Svendsen, som er selskapets eneste ansatte. Årsresultatet på over 2,5 millioner er blitt saltet på bok i selskapet, som i årene før.

Fakta: Truls Svendsen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Oppvokst i Tromsø, men flyttet til Oslo i 1993 for å studere på BI.

* Der møtte han Harald Rønneberg, som siden introduserte ham for Thomas Numme. I 2005 debuterte Svendsen på «Senkveld med Thomas og Harald».

* I november 2008 fikk Svendsen for alvor oppmerksomhet fra norske massemedier for et stunt på Senkveld. Under premieren av Quantum of Solace tilbød han kjendiser på den røde løperen dry martinis, samtidig som han selv drakk og etter hvert ble meget beruset.

* Svendsen har også vært programleder for flere programmer på NRK.

* De siste par årene har Svendsen figurert i «Meglerne» og «Truls - oppdrag Hurtigruten», før TV-seerne trykket ham og Cecilie Skog til brystet i vinter.

Siden 2010 har selskapets egenkapital økt fra 3,4 millioner kroner til 9,1 millioner – noe som ikke levner noe tvil om at Truls Svendsen er blitt en holden mann etter at han startet sin TV-karriere i 2005 i «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2.

Vennskapet med de to komikerne går tilbake til midten av 90-tallet, da Svendsen studerte på BI og spilte i skolerevyen med Harald Rønneberg. Duoen drev også eventbyrået Plan B Event, som de videreførte til Plan B Management etter Rønneberg ble Idol-programleder i 2002.

Nå eier Svendsen 20 prosent av aksjene i moderselskapet Plan B AS, som er blitt en av Norges ledende formidlingsselskaper av norske kjendiser til konferanse- og foredragsvirksomhet.

Selskapet omsatte for 33 millioner kroner i 2014 og er mer enn doblet siden 2009.

Trolig tilbake til høsten

Etter at hele Norge kunne se Truls Svendsen og Cecilie Skog krysse Grønland i Vinter, varslet Svendsen at han ville ta en pause fra TV-skjermene.

Til høsten er han trolig tilbake.

- Vi arbeider med noe som muligens starter fra høsten av. Men det er fortsatt i planleggingsfasen, så mer enn det kan jeg ikke røpe, sa han til Nordlys i februar, da han signerte sin nye bok «Truls over Grønland» på The Edge i Tromsø.

Svendsen er imidlertid ikke så snakkesalig når det kommer til sin økonomiske suksess.

- Jeg står over å kommentere. Beklager. God sommer!, skriver Svendsen i en SMS til Nord24.

Les flere saker fra Nord24 her!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere