Truls Svendsen håver inn millioner

SUKSESS: Truls Svendsens karriere fikk enda en opptur etter å ha gått over Grønland med eventyreren Cecilie Skog. Men også på økonomisiden går det så det griner for den folkekjære Tromsø-komikeren. Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)

SUKSESS: Truls Svendsens karriere fikk enda en opptur etter å ha gått over Grønland med eventyreren Cecilie Skog. Men også på økonomisiden går det så det griner for den folkekjære Tromsø-komikeren. Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)

2014 ble et godt år økonomisk for komikeren.

01.07.15 08:49

(Nord24): Truls Svendsens karriere fikk ytterligere en oppsving etter suksess-serien «Tjukken & Lillemor» på TV 2 i vinter og i mai vant han publikumsprisen under Gullruten 2015.

Men også på økonomisiden går det så det griner for tromsøværingen.

Nylig ble årsregnskapet for Svendsens selskap, Truls Svendsen Holding AS, registrert i Brønnøysundregistrene.

Regnskapet viser at den folkekjære komikeren fra nord opplevde et svært godt år i 2014. Truls Svendsen Holding omsatte i fjor for 3,6 millioner kroner - over en million mer enn året før.

Nær tosifret million-beløp

Kun en knapp halv million er tatt ut i lønn til Svendsen, som er selskapets eneste ansatte. Årsresultatet på over 2,5 millioner er blitt saltet på bok i selskapet, som i årene før.

Fakta

Truls Svendsen

Siden 2010 har selskapets egenkapital økt fra 3,4 millioner kroner til 9,1 millioner – noe som ikke levner noe tvil om at Truls Svendsen er blitt en holden mann etter at han startet sin TV-karriere i 2005 i «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2.

Vennskapet med de to komikerne går tilbake til midten av 90-tallet, da Svendsen studerte på BI og spilte i skolerevyen med Harald Rønneberg. Duoen drev også eventbyrået Plan B Event, som de videreførte til Plan B Management etter Rønneberg ble Idol-programleder i 2002.

Nå eier Svendsen 20 prosent av aksjene i moderselskapet Plan B AS, som er blitt en av Norges ledende formidlingsselskaper av norske kjendiser til konferanse- og foredragsvirksomhet.

Selskapet omsatte for 33 millioner kroner i 2014 og er mer enn doblet siden 2009.

Trolig tilbake til høsten

Etter at hele Norge kunne se Truls Svendsen og Cecilie Skog krysse Grønland i Vinter, varslet Svendsen at han ville ta en pause fra TV-skjermene.

Til høsten er han trolig tilbake.

- Vi arbeider med noe som muligens starter fra høsten av. Men det er fortsatt i planleggingsfasen, så mer enn det kan jeg ikke røpe, sa han til Nordlys i februar, da han signerte sin nye bok «Truls over Grønland» på The Edge i Tromsø.

Svendsen er imidlertid ikke så snakkesalig når det kommer til sin økonomiske suksess.

- Jeg står over å kommentere. Beklager. God sommer!, skriver Svendsen i en SMS til Nord24.

Les flere saker fra Nord24 her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.