Gå til sidens hovedinnhold

Trumf-kunder har 1,4 milliarder kroner utestående på konto

Har du sjekket Trumf-kontoen i det siste? Da kan du få en stor overraskelse.

Ble desember litt dyrere enn planlagt? Da kan det være lurt å sjekke Trumf-kontoen din. Trumf-kundene har nemlig rekordhøye 1,36 milliarder kroner stående i bonus ved starten av 2019.

Det er 160 millioner kroner mer enn på samme tid i fjor og altså det høyeste noensinne.

Fruktrabatt

Trumf er bonusprogrammet til Norges største dagligvarekonsern, Norgesgruppen, som inkluderer kjeder som Kiwi, Meny, Joker og Spar. Kiwi Pluss er Kiwis oppgraderte fordelsprogram basert på Trumf, og tilbyr ved siden av den vanlige bonusen fra Trumf, også en stor rabatt på frukt og grønt.

Det er heller ikke snakk om små summer som folk har på konto. Blant Trumfs kunder har 4440 personer 10.000 kroner eller mer stående på konto. Nærmere 35.000 personer har 5.000 kroner eller mer.

Kommunikasjonsssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi sier at den sterke veksten i stor grad kom etter at de kom med bonus på 15 prosent frukt og grønt i 2017.

Les også: Kiwi kutter «momsen» på all fisk - fiskeriministeren jubler

- Det er høyeste av noen kjede. Bare på frukt og grønt sparer kundene 27 millioner kroner i måneder, sier hun til Nettavisen.

Det bekrefter daglig leder Truls Fjeldstad i Trumf.

Av de 1,36 milliardene kommer over halvparten, 847 millioner, fra Kiwi Pluss.

- Oppgangen i 2018 handler mye økningen i Kiwi, men også litt om Esso, som kom med i Trumf i oktober i fjor, samt den generelle veksten til Trumf, sier han til Nettavisen

Arvin sier det er veldig varierende hva folk bruker pengene til.

- Mange tenker at det greit å ha den som en liten buffer. De fleste velger å bruke overføre til bankkontoen, men mange overfører dem også til SAS eurobonus, sier Arvin, som oppfordrer folk til å ta ut pengene.

- Vi ønsker at folk skal få glede av pengene de har spart opp, så vi oppfordrer dem til å ta dem ut. Pengene kan jo komme godt med nå i januar, sier hun.

Les også: Coop langer ut mot Kiwi etter «momskutt»

Pengene blir mindre verdt

Økonomisk er det imidlertid ikke særlig gunstig å ha penger på Trumf-konto, ettersom du ikke får rente på pengene. Det betyr at inflasjonen spiser opp litt av verdien av pengene hvert år, slik at de blir mindre verdt.

Privatøkonom Endre Jo Reite i BN Bank oppfordrer derfor folk sterkt til å ta ut pengene sine.

- Det er jo hele poenget, spesielt hvis du går rundt og handler basert på disse rabattene og får Trumf-poeng. Det gjør liten nytte hvis de bare står der, sier han.

Han sier at det gjelder spesielt de som har store beløp på Trumf-kontoen.

- Samtidig bør de passe på at de ikke bare bruker opp pengene. Du må tenke at du har fått en ekstrabuffer som du bør bruke smart. Det er i hvert fall mye bedre å bruke Trumf-penger enn å ta opp lån for å finansiere feilskjær, sier han.

Privatøkonom ikke tatt ut

Han får støtte fra Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1.

- Det er bare å ta ut pengene med en gang, ved første anledning. Det er min klare anbefaling, sier Gundersen til Nettavisen.

Han medgir imidlertid at det er enklere sagt enn gjort og at han selv har flere tusen på Trumf-kontoen sin.

- Jeg har ikke tatt ut pengene på flere år. Det har jeg dårlig samvittighet for, sier han.

- Hvorfor har du ikke gjort det?

- Jeg tenker ikke på det. Det krever at jeg trykker på noen knapper og logger meg inn, og så glemmer jeg det. Men det er helt sikkert veldig lett, sier forbrukerøkonomen.

- Jeg skal jammen gjøre det nå. Takk for påminnelsen.

Kommentarer til denne saken