NA24.no

Trump: - Jeg har aldri møtt de som anklager meg for sextrakassering

DONALD TRUMP hevder at han aldri har møtt kvinnene som anklager ham for sextrakassering. People Magazine svarer med å publisere et bilde av ham sammen med en av dem, Natasha Stoynoff, som tidligere jobbet som reporter for bladet.
DONALD TRUMP hevder at han aldri har møtt kvinnene som anklager ham for sextrakassering. People Magazine svarer med å publisere et bilde av ham sammen med en av dem, Natasha Stoynoff, som tidligere jobbet som reporter for bladet. Foto: Saul Loeb (Montasje: NTB scanpix / Twitter / People / AFP)
Sist oppdatert:
People Magazine har publisert et bilde som motbeviser president Donald Trumps påstand.

NEW YORK (Nettavisen): «Me too»-kampanjen har nådd Det hvite hus og president Donald Trump. Anklagene mot ham om sextrakassering, som ble fremsatt av en rekke kvinner under valgkampen, er blitt gjentatt nå.

Trump forsvarer seg med at han aldri har møtt noen av disse kvinnene.

Senest tirsdag uttalte USAs president på Twitter at siden «demokratene ikke har klart å bevise en konspirasjon med Russland, går de nå videre til å komme med falske anklager og fabrikkerte historier om kvinner jeg ikke kjenner og/eller aldri har møtt».

Les det siste fra USA: USA-eksperter: – Politisk jordskjelv for Republikanerne

People Magazine svarer på Twitter med å publisere et bilde av Trump sammen med en av disse kvinnene, Natasha Stoynoff, som arbeidet som reporter for magasinet tidligere.

Bildet er fra 2005 og ble tatt på Mar-a-Lago, Trumps golfklubb i Florida, samme dag som Stoynoff hevder at Trump presset henne opp mot en vegg og tvang seg til et kyss på munnen.

En rekke politikere i Washington forlanger nå en gransking av anklagene mot Trump.

Stoynoff sto ikke fram med sin historie før Trump i oktober 2016 benektet at han noen gang hadde trakassert en kvinne på seksuelt vis.

- Donald ville vise meg rundt på stedet. Det var spesielt et «enestående» rom han mente at jeg måtte se. Vi gikk inn på dette rommet alene, og Trump lukket døren bak oss. Jeg snudde meg rundt og i løpet av sekunder skjøv han meg inntil en vegg og presset tungen sin ned halsen min, sier Stoynoff.

Stoynoff fortalte flere kolleger i People Magazine om hendelsen den gang i 2005, samt sin tidligere journalistikkprofessor. Alle har underbygget hennes påstand.

Hun lurer nå på om president Trump er hevet over den standarden som forlanges av skuespillere, komikere, næringslivsledere og andre i samfunnet.

- Eller må Trump også én dag stå til ansvar? spør hun ifølge People Magazine.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere