Skrytet av Ivanka Trumps klesmerke kom i et intervju med den høyreorienterte TV-kanalen Fox News torsdag.

– Jeg skal komme med en gratis reklame her. Gå og kjøp det i dag, alle sammen. Dere finner det på nettet, sa Conway.

Uttalelsen utløste raskt skarpe reaksjoner og anklager om uetisk atferd. Amerikanske offentlig ansatte er bundet av regler som forbyr dem å fremme «produkter, tjenester eller virksomheter».

Les også: Trump-rådgiver bruker oppdiktet terrorhandling som argument for innreiseforbudet

– Det Conway gjorde, er galt, galt, galt; åpenbart over streken; uakseptabelt, mener den republikanske kongresspolitikeren Jason Chaffetz.

Han er en av lederne for det som tilsvarer kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget i Norge. Nå vil han samarbeide med demokratene i komiteen for å granske saken.

Trumps talsmann Sean Spicer opplyser at Conway har fått «rådgivning» etter intervjuet. Men i ytterste konsekvens risikerer hun å bli etterforsket.

Les også: Eksperter mener Trumps Nordstrom-angrep gikk over streken

Bakgrunnen for intervju-reklamen var Trumps utfall mot varemagasin-kjeden Nordstrom. – Grusomt! skrev han på Twitter etter at kjeden droppet Ivanka Trumps klesmerke.

Etikkeksperter mener at også Trump har gått langt over streken i denne saken. Men i motsetning til Conway er presidenten unntatt mange lover og regler som skal sikre at offentlig ansatte opptrer etisk.

Les også: Ivanka Trump: - Gi pappa en sjanse

Også tidligere har Conway havnet i hardt vær for sine uttalelser. Hun har blant annet omtalt et terrorangrep som aldri har funnet sted, og lansert uttrykket «alternative fakta».

(©NTB)