NA24.no

Trump tar NRAs side i våpendebatten i USA

PRESIDENT Donald Trump ønsker væpnede lærere, men vil bevare aldersgrensen for våpenkjøp på 18 år.
PRESIDENT Donald Trump ønsker væpnede lærere, men vil bevare aldersgrensen for våpenkjøp på 18 år. Foto: Mike Theiler (Reuters / NTB scanpix)
USAs president ønsker ikke å heve aldersgrensen for kjøp av våpen.

NEW YORK (Nettavisen): Det vil fremdeles være vanskeligere å kjøpe øl enn halvautomatiske gevær som AR-15 i USA, med mindre delstatene selv endrer aldersgrensen.

President Donald Trump melder via Twitter mandag at hans administrasjon ikke vil heve aldersgrensen fra 18 til 21 år, men overlate dette til delstatene. I stedet vil Det hvite hus legge til rette for at lærerne blir bevæpnet, samt styrke forhåndskontroll av kjøpere.

Våpendebatten har blusset opp i USA etter at 17 personer ble drept i skoleskytingen i Parkland i Florida 14. februar.

Etter denne tragedien hadde president Trump et møte med overlevende og etterlatte, og i etterkant av dette sa Trump at han ville øke aldersgrensen til 21 år.

Våpenlobbyen NRA har saksøkt delstaten Florida etter at guvernør Rick Scott i forrige uke signerte en lov som hever aldersgrensen for våpenkjøp til 21 år der. NRA ønsker også i stedet å bevæpne lærerstanden – noe som i så tilfelle vil medføre økte salgsinntekter for våpenprodusentene.

Trump tar dermed NRAs side i våpendebatten, når han nå tar til orde for å bevæpne lærere og bevare aldersgrensen på 18 år, som er tre år lavere enn aldersgrensen for å kjøpe øl i USA.

- Dersom skoler er pålagt å være våpenfrie soner, er dette en åpen invitasjon til vold og fare. Nesten alle skoleskytinger er i våpenfrie soner. Feiginger går bare dit hvis det ikke er noe avskrekkende der, sier Trump.

Presidentens helomvending kommer etter at han møtte NRA i Det ovale kontor tidligere i mars.

Ifølge gunviolencearchive.org har det vært 45 masseskytinger i USA i 2018, samt 2746 drap utført med skytevåpen. Nettstedet definerer masseskyting som skyting hvor minst fire personer utenom gjerningspersonen blir drept eller skadd.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere