NA24.no

Donald Trump har sett en kraftig børsoppgang etter at han ble valgt til president. Nå reagerer markedene svært negativt på de siste dagers avsløringer.
Donald Trump har sett en kraftig børsoppgang etter at han ble valgt til president. Nå reagerer markedene svært negativt på de siste dagers avsløringer. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)

Trump-uro gir kraftige børsfall

Sist oppdatert:
Den brennhete politiske situasjonen i Washington har gitt børsene i New York feber.

Uroen rundt Donald Trump slår direkte inn i aksjemarkedene onsdag kveld. Det er blodrødt over hele linja i New York, der Dow Jones sluttet ned 1,78 prosent til 20,606 poeng og S&P 500 falt 1,82 prosent til 2,357.03 poeng. Enda verre var det på teknobørsen Nasdaq, som falt hele 2,57 prosent til 6,011.24 poeng.

Det er særlig aksjene i mindre selskaper som falt på Wall Street onsdag, Også banksektoren falt.

Satte rekord

Nedgangen kommer to dager etter at toneangivende børser klokket inn til nye rekorder, og er ifølge E24 den verste nedgangen på én dag på åtte måneder. 

Natt til Norges nasjonaldag meldte The New York Times at Donald Trump forsøkte å overtale daværende FBI-direktør James Comey om å avslutte etterforskningen av hans tidligere sikkerhetsrådgiver Michael T. Flynn.

Dette kan anses som innblanding i en etterforskning og har slått ned som en bombe i amerikanske medier.

Senator Angus King, en partiuavhengig politiker fra Maine, var den første til å rasle med riksrett-sabler etter opplysningene i The New York Times. Flere andre aktører har også begynte å snakke om muligheten for å stille president Donald Trump for riksrett etter avsløringen.

Skylder på media

Presidenten legger mye av skylden for urolighetene på sin yndlingsfiende: Media.

I en tale til avgangsstudenter ved den amerikanske kystvaktens akademi i New London i Connecticut at Trump 17. mai, fortalte om hvor dårlig behandlet han har blitt.

- Ingen annen politiker i historien har blitt behandlet dårligere eller mer urettferdig enn meg, sa Trump.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere