Trumps deadline i fare: Senker børsene

DÅRLIG TID: President Donald Trumps «våpenhvile» med Kina varer fram til begynnelsen av mars. 

DÅRLIG TID: President Donald Trumps «våpenhvile» med Kina varer fram til begynnelsen av mars.  Foto: (NTB scanpix)

Wall Street liker ikke siste nytt om handelskrigen mellom USA og Kina.

07.02.19 19:57

LOS ANGELES (Nettavisen): Donald Trump og hans kinesiske motpart, Xi Jinping, rekker ikke å møtes før deadline for nye tollpåslag på kinesiske varer i begynnelsen av mars, skriver CNBC.

Frykten for at de ikke får på plass en ny handelsavtale legger en kraftig demper på humøret på Wall Street som sender alle de toneangivende indeksene i kjelleren.

Dow Jones-indeksen falt 373 poeng, mens den brede S&P-indeksen og Nasdaq begge falt mer enn 1,5 prosent. Dette er det største fallet på to uker, skriver Bloomberg.

Avisen skriver at børsene er også påvirket av ferske signaler om en oppbremsing i Europas økonomi, pluss frykten for en ny «shutdown» i USA.

Trump fortsatt optimistisk

Trumps regjering har det siste året økt tollsatsene på en lang rekke kinesiske varer. Kina har svart med lignende tiltak. Partene er blitt enige om en midlertidig «våpenhvile» som varer fram til begynnelsen av mars. Er de ikke blitt enige da, vil enda flere tollbarrierer bli innført.

Tidligere i februar uttalte Donald Trump at det har vært «fantastisk» fremgang i handelssamtalene mellom USA og Kina.

En kinesisk handelsdelegasjon hadde da vært i Washington der de hadde en rekke møter med en amerikansk handelsdelegasjon for å diskutere hvordan få til en løsning på handelskonflikten mellom de to landene.

Trump uttalte da at han snart vil møte Xi for å bli enige om å få en slutt på handelskonflikten mellom de to landene, men ifølge CNBC er det nå lite sannsynlig at de to partene rekker å møtes før deadline.

- Vi har et god stykke igjen å gå, uttalte økonomisk rådgiver ved Det hvite hus, Larry Kudlow, til Fox Business torsdag.

Han la til at president Trump fortsatt er optimistisk med tanke på å få til en avtale.

Twitter ned

Twitter er et av selskapene som får hardest medfart på Wall Street torsdag. Aksjen får rundjuling og er ned 10 prosent.

Det til tross for at selskapets ferske kvartalsrapport viste økt omsetning og fortjeneste for mikrobloggtjenesten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.