Trumps golfsjef med hilsen til norske golfere

Foto: (International Golf Links Scotland)

Byggingen av verdens dyreste og beste golfbane er i full gang – halvannen times reise fra Oslo.

- Gled dere, her bygger vi verdens beste golfbane, sier Donald Trumps prosjektleder Neil Hobday til NA24.

I går presenterte Hobday de ferdige planene for Trumps milliardbane for et internasjonalt pressekorps i kystbyen Balmedie rett utenfor Aberdeen i Skottland.

Hilser norske golfere
- Aberdeen og Norge har tette og gode forbindelser og jeg vet det er over 100.000 registrerte golfspillere i Norge. På vegne av Donald Trump og vår nye bane, Trump International golf Links, ønsker jeg derfor norske golfspillere spesielt velkommen når banen åpner i juli 2012, sier Hobday.

10 milliarder kroner
Han legger ikke skjul på at det vil koste å spille banen, noe som kanskje ikke er rart med tanke på at prislappen for de to 18-hulls banene og tilhørende herligheter er én milliard pund – nærmere ti milliarder kroner.

- Hvor mye vil greenfeen havne på?

- Vi har ikke bestemt prisen ennå, men det vil kosta cirka 150 pund for én runde, omtrent på linje med de andre klassebanene i Skottland og England, sier Hobday.

- Kommer dere til å sette krav til handicap?

- Heller ikke dette er endelig bestemt, men vi minimumskravet blir ett offisielt handicapkort, sier han.

- Hvor bra blir egentlig banen?

- Til det har jeg én kommentar: Her skal The Open spilles, sier den blide prosjektlederen.

Skotsk golfdrøm
Selv begrunner golfentusiasten Trump megaprosjektet slik:

- Jeg lette lenge etter det perfekte stedet i Europa å bygge en links bane. Valget falt på Skottland, ikke minst fordi jeg selv er halvt skotsk. Da jeg kom over området her ble jeg slått av den urørte, dramatiske og vakre naturen. Jeg visste med en gang at stedet var perfekt, skriver Trump på prosjektets nettside Trumpgolfscotland.com.

Gjenstridige naboer
Fredag 12 mars mottok lokale myndigheter i Aberdeen de fullstendige planene for utbyggingen med modeller og skisser.

Myndighetene har for lengst godkjent plandokumentene og de fleste tror den endelige utbyggingsgodkjenningen vil være en formalitet, til tross for at fire huseiere i området fremdeles nekter å selge eiendommene sine.

Lokale innbyggere har startet en protestaksjon, men Trumps bebudete 6000 nye arbeidsplasser i området ser ut til å veie tyngst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.