NA24.no

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

Trygdesvindlet for millioner

Sist oppdatert:
Sterk økning i anmeldelser for misbruk av sykepenger.

Arbeids- og velferdsdirektoratet har anmeldt trygdemisbruk for totalt 53,3 millioner kroner hittil i år, mot 69,4 millioner kroner i samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

71 personer er anmeldt for misbruk av sykepenger hittil i år, sammenlignet med 38 personer i samme periode i fjor. Til sammen er 366 personer anmeldt for trygdemisbruk fra januar til april 2007.

I den største enkeltsaken ble en person anmeldt for misbruk av uførepensjon og rehabiliteringspenger for 1,8 millioner kroner.

Drosjesaken i Oslo
Det er sterkest økning av anmeldelser for sykepenger og uførepensjon. Hovedårsaken til dette er drosjesaken i Oslo.

- Det er totalt anmeldt 116 drosjesjåfører siste året, med utgangspunkt i kontrollperiode fra 2000 til 2002.13 av disse er allerede domfelt. Nå ser vi nærmere på utbetalinger fra 2004 til 2006. Foreløpige analyser viser at det kan bli minst like mange bedragerisaker og anmeldelser for denne kontrollperioden. Drosjesaken er en av de alvorligste bedragerisaken vi har innenfor en bestemt næringsvirksomhet, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

- Ikke god nok kapasitet
I 2006 gikk antall anmeldte misbrukssaker på dagpengeområdet markant opp.

Statistikken for første tertial 2007 viser en nedgang i antall anmeldte saker for dagpenger og attføringsstønad. 194 personer er anmeldt for bedrageri av til sammen 17,5 millioner kroner første tertial i år, mens 522 personer ble anmeldt for bedrageri av 37,2 millioner kroner første tertial i fjor.

- Det er flere årsaker til denne nedgangen. Vi har ikke hatt god nok kapasitet til å følge opp de sakene som er fanget opp i systemet. Vi har allerede tatt grep for å sikre at dette blir bedre framover ved å samle ansvaret for også disse sakene under NAV kontroll og innkreving, sier Saglie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere