NA24.no

Trygge fond mest populære

Foto: Crestock
I følge DNB Nor er det sparefond med lav risiko som er de mest populære.

Aller mest populært er fondet DnB NOR Aktiv 50, som har lav til middels risiko. Videre opplyser banken at DnB NOR Aktiv 30 og DnB NOR Senior, som har enda lavere risikoprofil kommer på de neste plassene på listen.

Les også: Slakter populært DnB-fond

- Vi tror at mange av våre kunder velger Aktiv-fondene som en grunnmur i sparingen sin og legger andre, mer eksotiske fond på toppen som et "krydder". DnB NOR Nordic Technology og DnB NOR Miljøinvest er populære "krydderfond", sier Edward Wendel, divisjonsdirektør i DnB NOR Kapitalforvaltning.

Eksponering
Ifølge DNB nor gir Aktiv spareproduktene en flersidig eksponering med tyngde på det Per-Erling Mikkelsen, leder av forvaltningsteamet som har ansvar for Aktiv-fondene, kaller «de antatt beste krydderfondene.»

- Aktiv-fondene gir en eksponering mot både aksje- og rentemarkedet. Disse fondene investerer i all hovedsak i fondsandeler i andre forvaltede fond og vil til enhver tid ha en vesentlig eksponering mot de antatt beste "krydderfondene", skriver han i en melding.

I dag utnytter forvalterne av Aktiv-fondene mellom 70 og 90 prosent av maksimumsrammen for overvekt av aksjer. For DnB NOR Aktiv 70 betyr det at aksjeeksponeringen nå ligger oppunder 80 prosent.

- Hovedargumentene for denne overvekten er at aksjemarkedene nyter fordelen av robust vekst i verdensøkonomien og lave renter, samtidig som de er moderat priset, skriver Mikkelsen.

Aksjemarkedet
Forvalterne i DNB Nor har stor tiltro til det norske aksjemarkedet, som går ekstraordinært godt i perioder med god vekst i global industriproduksjon.

-Samtidig nyter vi godt av høye oljepriser. Derfor har fondene nå opp mot 40 prosent av aksjeporteføljen plassert i norske aksjer, skriver DNB Nor i en melding.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere