*Nettavisen* Økonomi.

Tryggere bankkort for barn

Bedre å sende med barn bankkort enn kontanter i sommer.

04.07.14 14:32

Forbrukerombudet har fått på plass en avtale med bankene for felles regler for bankkort for barn under 13 år. Dermed er det nå helt trygt for barn ned i sjuårsalderen å bruke bankkort.

- Både vi og bankene har fått mange henvendelser fra foreldre som har ønsket et tryggere bankkort for barn, forteller forbrukerombud Gry Nergård til P4.

Mer og mer vanlig
Det blir nemlig stadig mer vanlig vanlig at barn helt ned i sju-årsalderen får egne bankkort, og Forbrukerombudet har lenge jobbet med felles vilkår for bankene med disse kortene.

- Nå ligger det grenser for hvor mye man kan ta ut per uke med et slikt kort, og hvis man blir frastjålet eller roter bort kortet, så er det grenser for hvor mye penger man kan miste, forteller forbrukerombudet.

Tryggere enn kontanter
Og skal barna på for eksempel fotballcup i sommer, så er det ifølge Nergård mye bedre å sende med dem et bankkort, enn kontanter:

- Når barn går rundt med mye kontanter, så er det stor fare for at de mister dem. Mange foreldre er skeptiske til å la barna få med seg mye kontanter, forteller Nergård.

Men siden disse kortene er nye for mange banker, kan det være lurt å dobbeltsjekke at du får riktig kort.

- Det finnes kort for barn både over og under 13 år, så er barnet ditt under 13 år, husk å be om å få bankkort som gjelder for barn, ikke tenåringer, sier Nergård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.