*Nettavisen* Økonomi.

Trykket stiger på Wall Street

Investorene har fått litt å tenke på etter gigantbud og negativ jobbvekst.

01.02.08 15:24

Det svinger veldig på Wall Street i forkant av børsåpningen. Microsofts gigantbud på Yahoo sendte svake futureskontrakter rett opp, men skuffende jobbvekst skremmer de noe ned igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren holder seg fortsatt i pluss etter Microsofts bud og stiger 0,57 prosent. S&P 500-futuren er opp 0,20 prosent, mens Dow Jones Indicative løftes forsiktige 0,37 prosent.

Byr 240 mrd kroner
Den store nyheten i New York er Microsofts styrke til å sluke nesten hvem som helst. Nå ønsker de å ta hele Yahoo i et jafs ved å betale 44,6 milliarder dollar. Finansuroen har ikke fått verdens største programvareselskap til å miste appetitten. De har nemlig ikke problemer å skaffe til veie nok dollar til å gjennomføre dette kjøpet. Microsoft er til om med villig til å betale en premie på godt over 60 prosent.

Færre jobber
Sysselsettingsrappoten fra det amerikanske arbeidsdepartementet overrasker negativt, men det finnes lyspunkter. I januar ble det skapt 17.000 færre jobber utenom jordbruket. Det er det første fallet i jobbveksten siden august 2003. Samtidig endte ledigheten på 4,9 prosent. Det er nedgang fra 5 prosent i desember. Det blir også gjort kjent at desembertallene ble revidert. Fra en opprinnelig vekst på 18.000 viser en ytterligere gjennomgang at det ble skapt 82.000 nye jobber utenom jordbruket i desember. Ledighetsraten ble samtidig holdt uendret i desember.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at jobbveksten utenom jordbruket var ventet å øke med 70.000 i januar. Samtidig var det ventet at ledigheten ville holde seg på 5 prosent i årets første måned. De nye tallene støtter forventingene om nye rentekutt fra den amerikanske sentralbanken, som allerede har kuttet renten i USA med 1,25 prosent i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag