NA24.no

Tsipras appellerer til nasjonalforsamlingen

Statsminister Alexis Tsipras ankommer møtet i Syrizas parlamentariske gruppe fredag.
Statsminister Alexis Tsipras ankommer møtet i Syrizas parlamentariske gruppe fredag. Foto: Jean-paul Pelissier (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hellas' statsminister Alexis Tsipras appellerer til sine partikamerater i Syriza om å godkjenne det nye forslaget til reformer regjeringen sendte til Brussel torsdag kveld.

– Vi står overfor avgjørende beslutninger. Vi fikk et mandat til få til en bedre avtale enn ultimatumet som eurogruppen ga oss, men avgjort ikke til å ta Hellas ut av eurosonen, sa Tsipras til de folkevalgte.

Nasjonalforsamlingen må fredag godkjenne forslaget som kreditorene, EU, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) skal vurdere fram mot et toppmøte søndag, som blir siste frist for å få til en avtale og hindre at Hellas kollapser og glir ut av eurosonen.

Det har vært spørsmål om venstrefløyen i Syriza ville godta det siste forslaget som ligner svært mye på det som 61 prosent av de greske velgerne sa nei til i en folkeavstemning søndag.

Men fredag morgen sa Syrizas parlamentariske leder Nikos Filis at han er trygg på at nasjonalforsamlingen vil stille seg bak reformforslaget og gi Tsipras mandat til å forhandle om et lån basert på forslagene. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere