Tsipras: Ny avtale med kreditorene innen tirsdag

En bankfunksjonær deler ut kølapper til pensjonister som står i kø utenfor en bankfilial i Aten. Greske banker åpnet midlertidig onsdag slik at pensjonister som ikke har bankkort, skulle få ta ut kontanter.

En bankfunksjonær deler ut kølapper til pensjonister som står i kø utenfor en bankfilial i Aten. Greske banker åpnet midlertidig onsdag slik at pensjonister som ikke har bankkort, skulle få ta ut kontanter. Foto: Yannis Behrakis (Reuters / NTB scanpix)

Statsminister Alexis Tsipras lover grekerne at problemene de opplever ved stengte banker, ikke vil vare lenge. – En ny avtale med kreditorene vil være på plass innen tirsdag, sier han.

02.07.15 21:15

I et intervju med den greske TV-kanalen ANT 1 torsdag kveld sa Tsipras at han regner med at Hellas vil ha fått på plass en ny avtale med Hellas' internasjonale kreditorer innen 48 timer etter søndagens folkeavstemning.

Klikk på bildet for å forstørre.

PRESSET: Hellas' statsminister Alexis Tsipras. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix

I intervjuet sa han også at han bilder av eldre grekere som står timevis i lange køer foran landets minibanker, er «et pinlig syn», men han mener de andre eurolandene har skylden for det.

– De har tvunget Den europeiske sentralbanken til å fryse utbetalingene til greske banker, sa Tsipras.

Alle banker i Hellas holder stengt for vanlige kunder denne uken, med et unntak for pensjonister uten bankkort, som i enkelte perioder får ta ut kontanter fra bankene. Samtidig er det innført et maksimumsbeløp for uttak i minibanker på 60 euro per dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.