Tsipras: Ny avtale med kreditorene innen tirsdag

En bankfunksjonær deler ut kølapper til pensjonister som står i kø utenfor en bankfilial i Aten. Greske banker åpnet midlertidig onsdag slik at pensjonister som ikke har bankkort, skulle få ta ut kontanter.

En bankfunksjonær deler ut kølapper til pensjonister som står i kø utenfor en bankfilial i Aten. Greske banker åpnet midlertidig onsdag slik at pensjonister som ikke har bankkort, skulle få ta ut kontanter. Foto: Yannis Behrakis (Reuters / NTB scanpix)

Statsminister Alexis Tsipras lover grekerne at problemene de opplever ved stengte banker, ikke vil vare lenge. – En ny avtale med kreditorene vil være på plass innen tirsdag, sier han.

02.07.15 21:15

I et intervju med den greske TV-kanalen ANT 1 torsdag kveld sa Tsipras at han regner med at Hellas vil ha fått på plass en ny avtale med Hellas' internasjonale kreditorer innen 48 timer etter søndagens folkeavstemning.

PRESSET: Hellas' statsminister Alexis Tsipras. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix

I intervjuet sa han også at han bilder av eldre grekere som står timevis i lange køer foran landets minibanker, er «et pinlig syn», men han mener de andre eurolandene har skylden for det.

– De har tvunget Den europeiske sentralbanken til å fryse utbetalingene til greske banker, sa Tsipras.

Alle banker i Hellas holder stengt for vanlige kunder denne uken, med et unntak for pensjonister uten bankkort, som i enkelte perioder får ta ut kontanter fra bankene. Samtidig er det innført et maksimumsbeløp for uttak i minibanker på 60 euro per dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.