NA24.no

TTS endrer regnskapet

Sist oppdatert:
Usikkerhet til om de kommer til å levere fem rigger gjør at de tar nedskrivninger kontraktene.

TTS Marine opplyser at datterselskapet TTS Sense nå er usikker på om de kommer til å levere fem landrigger. Opprinnelig hadde selskapet en kontrakt på å levere ni rigger til en enkeltkunde, men siden usikkerheten har økt i markedet er det ikke klart om de fem siste riggene skal leveres.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I januar ble det fremforhandlet at riggene skal leveres i perioden mellom 2010 og 2012.

- TTS Marine ASA velger derfor å avslutte serievurderingen av kostnadene til kontrakten på de 9 landriggene, skriver selskapet i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kostnadene ble aktivert i 2007 og blir nå kostnadsført for 2008-regnskapet i form av en nedskrivning.

Nedskrivninger gjør at helårsregnskapet for TTS blir endret. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) senkes til 145,5 millioner kroner fra opprinnelig meldte 208,6 millioner kroner.

Resultat før og etter skatt blir etter endringene på 36,8 millioner og 36,4 millioner kroner. I forbindelse med rapporteringen etter fjerde kvartal presenterte TTS et resultat før og etter skatt på 99,9 millioner kroner og 81,8 millioner kroner.

Det blir også endringer på totalbalansen for 2008 til 4.381 millioner kroner og egenkapitalen til 989 millioner kroner. Det gir en egenkapitalandel på 22,6 prosent.

Det tidligere rapporterte resultatet viste at totalkapitalen lå på 4.364,7 millioner kroner hvorav egenkapitalen var på 1.034,5 millioner kroner. Egenkapitalandelen ligger på 23,7 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere