NA24.no

TTS fortsetter i rødt

Sist oppdatert:
Utstyreprodusenten fortsetter å merke finanskrisen og etterspørselsfall på bunnlinjen.

TTS-konsernet som produserer løsningen og produkter til blant annet shipping- og oljebransjene fortsetter å ha lavere omsetning på kvartalsbasis sammenlignet med 2008.

En av årsakene til den svake utvikling er ifølge konsernet konkurser blant kundene og kanselleringer av ordre. Det gjelder blant annet konkursen ved Wadan-verftet som har medført at selskapet sendt ut et resultatvarsel.

Minus
I tredje kvartal har det gitt seg ut slag i at driftsinntektene falt fra 1.001,9 millioner kroner i 2008 til 888,6 millioner i årets sensommerkvartal. Driftsresultatet endte på minus 23,1 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra pluss 35,8 millioner i samme periode i fjor

Bunnlinjen før skatt lød på minus 43,3 millioner kroner, mot pluss 20,5 millioner i samme periode i 2008. Samlet underskudd i årets ni første måneder er nå på 208,9 millioner kroner før skatt, mot pluss 103 millioner i samme periode i fjor.

Lever på stor ordrebok
TTS kan fortsatt vise til en stor ordrebok, som vil sikre et fortsatt høyt aktivitetsnivå i 2010, men trenden er negativ. Mens TTS ved utgangen av tredje kvartal 2008 har ordre inne for 9.096 millioner kroner, så hadde det sunket til 5.467 millioner kroner på samme tid i høst.

Ved utgangen av andre kvartal lød ordreboken på 5.935 millioner kroner.

- Markedsutsiktene for TTS sine virksomhetsområder er fortsatt preget av usikkerhet. Tilpasning til ny organisasjon og lavere aktivitetsnivå vil derfor fortsette inn i 2010, skriver styret om utsiktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere