NA24.no

Tullete streik slutt

LO får 6 prosent av Avinor. Det samme ville de fått uten å plage flypassasjerene.

(NA24-KOMMENTAR): Natt til onsdag endte flystreiken. I hovedtrekk ble rammen for de LO-organiserte den samme som de YS-ansatte godtok uten streik: 6 prosent. I tillegg har man lagt til noe småpluss, som en intensjon om å se på ulike avtaler i Avinor, så LO kan påstå at de har vunnet frem.

Tilbudet på 6 prosent var i tråd med andre oppgjør, ville gi solid reallønnsvekst og ble av YS betegnet som «meget godt». Siden YS og LO organiserer de samme yrkesgruppene, var det nærmeste utenkelig at resultatet for LO skulle bli vesentlig annerledes.

Likevel valgte man å skape store problemer for flypassasjerene, en uskyldig tredjepart. Hvorfor?

LO har påstått at medlemmene er lavtlønte, og at det rettferdige er at de får samme kronetillegg som Avinor-ansatte med høyere lønn, heller enn samme prosenttillegg.

Lav lønn?
Men det er søkt å kalle disse arbeidstagerne lavtlønte. LO velger å fokusere på den faste grunnlønnen, men Nettavisen har lagt sammen tilleggene, og da viser det seg at de to største gruppene, lufthavnbetjentene og brann- og redningsansatte, i snitt tjente 463.333 kroner i fjor. Et tillegg på 6 prosent vil heve snittet til over 490.000 og en del vil vippe over en halv million kroner. En halv million er ikke lav lønn.

Men det bryr ikke LOs forhandlingsleder Lise Olsen seg om.

- Vi forholder oss ikke til hva lønna er i samfunnet for øvrig, sier hun til Nettavisen.

Kroner eller prosenter?
I tillegg har det vært en kjepphest for LO at det rettferdige er å gi likt kronetillegg, ikke likt prosenttillegg.

- Du får ikke kjøpt brød for prosenter, sier Jostein Kleven, leder i NTL-luftfarten.

Det høres umiddelbart rimelig ut, men hvis man tenker litt nøyere over det, er dette mest et retorisk knep.

Gis to grupper med ulik lønn det samme kronetillegget, vil det bidra til å minske lønnsforskjellen mellom dem. Gjør man det over flere år, vil lønnsforskjellen bli kraftig redusert, til slutt ubetydelig.

Man må gjerne mene at det er riktig, men da må man også være klar på at det man vil er å viske ut lønnsforskjellene. Hvis målet er at lønnsforskjellene verken skal øke eller krympe, må man bruke prosenttillegg.

En tusenlapp
Mandag ble det absurde i situasjonen ekstra tydelig da LO gjorde et stort poeng av at Avnior hadde endret tilbudet til YS etter at LO gikk i streik. – Splitt og hersk, tordnet man fra LO-hold. Så viste det at det var en glipp, og at det dreide seg om én tusenlapp til én eneste person, hvorpå YS tilbød å gi tilbake tusenlappen.

Det er illustrerende for denne saken. LO-ansatte i en statlig monopolbedrift, hvor man ikke «forholder seg til» lønnsnivået i resten av samfunnet, har valgt å påføre tusenvis av flypassasjerer store ulemper på grunn av flisespikkeri og lommerusk - fordi de vet at kundene ikke har noe valg.

Slik bidrar man til argumentsamlingen for konkurranseutsetting og privatisering.

Are Slettaner tidligere leder for Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Connecticut utenfor New York, og skriver blant annet daglige kommentarartikler.

Her kan du lese den siste ukens kommentarer:
Oljeanalytikerne i Frp
Hegnars børsbom
Myter om innvandring
Bling-Blings tapte år
Sjokkterapien som virket

Og her kan du lese enda mer kommentarstoff fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere