Tung børsstart

Bred nedgang råder på Oslo Børs tidlig tirsdag. De oljerelaterte aksjene tynger mest.

Hovedindeksen stuper 1,1 prosent til 395,60 poeng. Statoil og Norsk Hydro leder an i nedgangen og faller henholdsvis 1,84 prosent til 186,50 kroner og 1,74 prosent til 906 kroner.

Smedvig A og B-aksjene topper listen over de mest omsatte aksjene etter at overføringen til John Fredriksens SeaDrill er klar.

SeaDrill melder at de nå sitter på 99 prosent av stemmene i selskapet og rundt 96,6 prosent av de utestående aksjene. SeaDrill stiger 2,87 prosent.

Riggaksjene holder seg for øvrig godt.

Meglerhuset DnB NOR Markets mener utviklingen i riggmarkedet er god, og mener spesielt Fred Olsen Energy er i posisjon til å nyte godt av utviklingen i riggmarkedet. Selskapet har den første ledige riggen innen sitt segment, Bideford, tilgjengelig i norsk sektor.

DnB NOR Markets venter at selskapet vil kunne oppnå en rate på 400.000 dollar pr dag. I økende grad vil selskapet også komme i fokus med tanke på hvordan den solide kontantstrømmen skal benyttes. Her kan det komme nyheter rundt utbytte, tilbakekjøp og/eller nye investeringer.

DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Fred Olsen Energy og hever kursmålet i aksjen fra 300 kroner til 320 kroner pr aksje.

Meglerhuset er også positive til de øvrige aksjene innen dette segmentet. DnB NOR Markets opprettholder kjøpsanbefalingene i Songa Offshore og Petrolia Drilling med kursmål på henholdsvis 75 kroner og 5 kroner pr aksje.

Fred. Olsen Energy er uforandret på 273 kroner, mens Songa Offshore faller 0,85 prosent til 58 kroner. Petrolia Drilling er ned 1,37 prosent til 3,59 kroner.

Questerre topper vinnerlisten like etter at handelen på Oslo Børs startet. Aksjen stiger 6,25 prosent etter at de i dag tidlig meldte at de har kjøpt et canadisk oljeselskap. Questerre betaler rundt 3 millioner dollar i kontanter og trykker samtidig opp 7.262.856 aksjer som delbetaling.

Ifølge en melding har selskapet Questerre kjøpte påviste reserver på 625.000 fat oljeekvivalenter. Produksjonen er på 227 fat olje per dag, hvorav 850 millioner kubikkfot gass og 85 fat olje. I tillegg skal det canadiske oljeselskapet sitte på rettighetene til store landområder.

Scana Industrier følger etter på vinnerlisten med en oppgang på 5,16 prosent. Omsetningen i aksjen er laber. Imarex som i går meldte at de slår seg sammen med NOS stiger 5 prosent, også det på beskjeden omsetning.

Biotech-selskapet DiaGenic som i går var en av vinneraksjene, topper like etter åpningen taperlisten med en tilbakegang på 5,45 prosent.

Det canadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources følger etter med en tilbakegang på 4,55 prosent.

Olav Thon Eiendomsselskap er ned 4,35 prosent på svært laber interesse for aksjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag