NA24.no

Tung børsstart i Oslo

Sist oppdatert:
Oslo Børs fortsetter der den slapp mandag og faller videre.

Hovedindeksen er ned 0,75 prosent til 461,38 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Nedturen kommer etter at aksjemarkedene i både USA og Asia falt som følge av frykt for ny uro i tilknytning kredittmarkedene. I tillegg kom det skuffende boligtall fra USA og det ble utslagsgivende for børsdagen på Wall Street. Asia fulgte etter USA.

Oljeprisen stiger
Oljeprisen har hentet seg inn og stiger til over 71 dollar fatet. Ved råvarebørsen i London er handelen i gang og markedet følger nøye med på orkansituasjonen i Mexicogolfen. Det er der noen av de viktigste oljeinstallasjonene i USA befinner seg og for noen år siden førte orkanene til at produksjonen ble rammet.

Statoil faller 0,46 prosent til 161,75 kroner, mens Norsk Hydro er ned 0,60 prosent til 208,75 kroner.

Seadrill bedre enn ventet
Mandag ettermiddag la Seadrill frem sine tall for andre kvartal, og selskapet leverer bedre enn ventet.

- Resultatet kom inn over estimatene i alle divisjoner, men spesielt innen tender-rigg virksomheten. Ledelsen signaliserer en utfisjonering av brønnservicevirksomheten i løpet av året. Vi har en estimert verdi på 400 millioner dollar eller rundt 5,8 kroner per aksje for denne virksomheten, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset er også fornøyd med at John Fredriksens rigger ikke får flere forsinkelser.

- Med unntak av 4 prosent etter budsjett på West Phoenix var det videre positivt at selskapet unngikk å rapportere om større forsinkelser på nybyggingsprogrammet, skriver de til sine kunder.

Aksjen stiger 0,46 prosent til 109,50 kroner mandag morgen.

Vinneren
Trolltech topper vinnerlisten med en oppgang på 5,77 prosent til 11 kroner, og får følge av Eitzen Maritime Service som klatrer opp 4,29 prosent til 3,40 kroner.

Den dårligste aksjen så langt tirsdag er Block Watne Group som faller 11,63 prosent til 38 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere