NA24.no

Tung dag for oljeprisen

Senkes av ledighetsbekymringer.

For tredje dag på rad faller oljeprisen torsdag. Forventninger om at arbeidsledigheten øker i USA samt høyere ledighet enn forventet i Europa er med på å trekke oljeprisen nedover.

Sjekk oljeprisen her

Signaler om at verdensøkonomien bedres raskere enn tidligere antatt har siden vårparten drevet oljeprisen kraftig oppover. De siste ukene har prisen balansert rundt 70 dollar fatet, men flere dårlige nyheter og et generelt sentimentskifte i verdens kapitalmarkeder har sendt oljeprisen i retur.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Før sommeren satte inn var det forventet en styrking i etterspørselen etter bensin fra det amerikanske markedet. Men etterspørselen har vist seg å være kraftig svekket. I uken som endte 26. juni falt etterspørselen etter bensin og drivstoff med 5,8 prosent. For litt tyngre oljeprodukter som fyringsolje falt etterspørselen med 9,4 prosent i forhold til samme uke i fjor.

Når arbeidsdepartementet i USA torsdag forventes å fremlegge tall som viser at den amerikanske økonomien kvittet seg med 365.000 arbeidsplasser i juni er dette også med på å trekke ned forventningene til oljeetterspørselen fremover. Arbeidsledige amerikanere forbruker mindre olje enn de med full jobb. Fasiten for hvordan det går med det amerikanske arbeidsmarkedet kommer klokken 14.30 norsk tid.

Her kan du lese mer om tilstanden i det europeiske arbeidsmarkedet: Høyeste ledighet på ti år

En analytiker sier til Bloomberg News torsdag formiddag at de fundamentale forholdene fremdeles er ganske svake, og at markedet er særlig bekymret for lagrene av mellomkvalitets destillater. Dette inkluderer fyringsolje, der etterspørselen tar seg opp kraftig på høstparten.

– Jeg forventer en korreksjon til noe rundt 50-dollarmerket, sier analytikeren til nyhetsbyrået. Nordea-analytiker Thina Saltvedt sa tidligere denne uken til NA24 at hun forventer en ustabil oljepris i sommermånedene. Les hele intervjuet med henne her: Tror på ustabil oljepris

Torsdag ettermiddag faller et fat råolje for levering i august med 1,14 dollar per fat til 68,17 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Nordsjø-olje for levering i samme måned faller med 2,13 prosent til 67,86 dollar fatet. Uansett er prisene opp rundt 53 dollar fatet fra samme periode i fjor.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere