NA24.no

Tung olje tross lavere lagre

Sist oppdatert:
Til tross for overraskende små oljelagre i USA er det ikke sikkert oljeprisen klarer å stige, etter syv minusdager på rad.

HOUSTON (NA24): De amerikanske lagrene av råolje falt den siste uken med 2,9 millioner fat til 327,7 millioner fat. Fallet var større enn ventet. Analytikerne hadde trodd på et fall på rundt 2 millioner fat.

Bensinlagrene var som ventet lite endret.

Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI koster nå 63,74 dollar for levering i oktober. Det er en nedgang på 2 cent fra tirsdag.

Det som gjør at oljeprisen likevel ikke stiger på de overraskende lave råoljelagre er kanskje at det var en overraskende stor oppgang i lagrene av destillater, blant annet fyringsolje, som steg med 4,6 millioner fat. Her var det ventet en oppgang rundt 2 millioner.

Tallene illustrerer at raffineriene nå vrir produksjon fra bensin til fyringsolje i forkant av vinteren.

De amerikanske lagrene har lenge vist ganske komfortable nivåer, og når situasjonen rundt Irans atomprogram har roet seg noe og orkansesongen i Mexico-golfen vært lite dramatisk, har oljeprisen den siste tiden falt markant.

Prisen har falt de syv siste handelsdagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere